Sinds de introductie van zijn eigen standaardtractorproductie in 2003 heeft Claas tot nu toe al meer dan 150.000 tractoren geproduceerd. Er zullen twee speciale modellen verschijnen voor de Jubileum: de AXION 870 en de ARION 660. Beide modellen worden geleverd met een metallic lakafwerking en innovatiepakket voor de bestuurder.

Saatengroen in metallic look en optionele extra’s.
De twee speciale AXION- en ARION-modellen hebben niet alleen de zaadgroene metalen look en de tractoren “#150.000”, maar ook een uitgebreid stuurprogramma. Dit omvat lederen bekleding, veel extra ophangpunten voor mobiele telefoons en drankjes, getint achterruit, LED-pakket, persluchtfanfare, en nog veel meer details met de daarbij bekende apparatuur zoals de CEBIS-terminal, de CMOTION bedieningshendel, 4-punts cabinevering en TELEMATICS.

De AXION – Het begin van het succesverhaal.
Met de overname van de meerderheid van Renault Agriculture heeft CLAAS in 2003 haar assortiment uitgebreid met standaardtractoren. In datzelfde jaar werden de eerste zaadgroene CLAAS-tractoren geproduceerd in de voormalige Renault-tractorfabriek in Le Mans, Frankrijk. De CLAAS AXION was de eerste tractor die vanaf het begin zaadgroen bloed in de aderen had. De ontwikkeling begon eind 2003. Zelfs in de huidige generatie biedt de AXION een hoog niveau van comfort en gebruikersvriendelijkheid, evenals hoge prestaties in combinatie met een laag brandstofverbruik en hoge betrouwbaarheid. Het jubileummodel #150.000 AXION 870 heeft een maximaal vermogen van 295 pk en de traploze CMATIC-transmissie.

ARION-Succesvol model in het middelgrote vermogensbereik.
Zo presenteerde CLAAS op de Agritechnica 2007 de ARION 500- en 600-serie. Sinds 2017 is de derde generatie van succesvolle tractoren in het vermogensbereik van 125 tot 205 pk beschikbaar. Met de basisuitrusting CIS, de uitgebreide CIS + en de CEBIS-comfortvariant zijn er drie verschillende configuraties beschikbaar voor de modellen van de ARION 500- en 600-serie. Alle varianten zijn verkrijgbaar met HEXASHIFT powershift-transmissie, CIS + en CEBIS of ook met de traploze CMATIC-transmissie. De #150.000 ARION 660 levert een maximum van 205 pk en is ook uitgerust met de CMATIC-transmissie in aanvulling op de CEBIS-terminal en de CMOTION bedieningshendel.

De Trekkerproductie: investeren in de toekomst.
CLAAS investeert momenteel flink in de modernisering van de productie. In de tractorfabriek in Le Mans worden de processen geleidelijk naar een nieuw niveau gebracht. Daarnaast is een intelligente pre-assemblage van de aandrijflijn. CLAAS introduceert een vergadering op basis van AGV’s (Autonomous Guided Vehicle). De platte voertuigen dragen de tractoren tijdens de montage en bewegen vrijwel onafhankelijk door de productie. Daarnaast wordt het logistieke concept gereorganiseerd in de productie. Aan het einde van het project zal het een van de modernste tractorfabrikanten in Europa zijn.