Zes meter breed spitten met 445 pk.

Loonbedrijf van Raak uit Hooge Miere is dit jaar met deze krachtpatser, de CLAAS AXION 960 CMATIC CEBIS met een vermogen van maar liefst 445 pk, aan het spitten.
De trekker zal zijn mannetje staan voor de Imants spit/zaaicombinatie met een werkbreedte 6 meter.
De 6 meter brede Imants BV 38 FSX opklapbare spitmachine voor de spitter zitten woelpoten,De spitmachine is geschikt voor gebruik achter trekkers vanaf 350 pk.
Door de breedte van de machine, zijn minder werkgangen noodzakelijk. Dankzij gebruik van de carrier is de machine niet alleen opklapbaar, maar ook veelzijdig in gebruik. Met woelpoten die op een werkbreedte van 50, 60 of 75cm gemonteerd kunnen worden ( met andere woorden 8, 10 of 12 stuks, al naargelang de wens), heft deze de bodemverdichting op. Na de woelpoten komt de spitmachine met linker en rechter spitarmen waardoor gespit wordt over de hele werkbreedte van de spitmachine. De aangedreven harkrol vormt tot slot de kers op de taart en maakt het zaaibed klaar.
Over deze CLAAS AXION 960.
De trekker beschikt over een traploze CMATIC transmissie, 5 ventielen electro-hydraulisch proportioneel, CEBIS bedieningsterminal met Touch functie, CLAAS fronthef 5t, Front PTO, ISOBUS, GPS voorbereiding, PROACTIV geveerde vooras, geremd, Load-Sensing hydrauliek variabele pomp 220 l/min, 4-punts geveerde cabine, LED werklampen enz..
Daarnaast werd de trekker ook voorzien van een bandendrukwisselsysteem aan de voor- en achterzijde.Kevin Coolkens kwam Loonbedrijf Van Raak tegen met deze krachtpatser uit de 900 serie. Bedankt voor deze mooie foto’s.