Claas breidt zijn Disco-frontmaaierserie uit met het type ‘Move’.
Deze maaiers kunnen 600 mm omhoog en 400 mm omlaag bewegen zonder dat de fronthef iets hoeft te doen. Dat levert een goede bodemvolging op zeer onregelmatig terrein.”De Move is er in 2 werkbreedtes en met of zonder kneuzer. En kan goed combineert worden met achtermaaier’s die Claas levert.  De Move zijn er in 6 varianten. Allereerst 2 werkbreedtes: de 3600 maait 3,4 meter breed en de 3200 doet  het met 3 mete. De Move is er in 3 versies leverbaar: zonder kneuzer, met een gewone (tanden)kneuzer of met een rollenkneuzer (voor luzerne).

De Nieuwe Claas Disco Move passen rechtstreeks in de fronthef  (L) of via een A-frame (R).


Een nieuwe ‘kinetics’-voorziening in de aankoppelbok levert de flexibiliteit om 60 cm omhoog of 40 cm omlaag te bewegen. Door die techniek steekt de Move-maaier 20 cm meer uit voor de neus van de trekker dan een standaard Disco-frontmaaier. Ook het uitheffen op het eind van de werkgang geschiedt met de nieuwe techniek – de fronthef blijft vanaf het begin van het maaien in dezelfde stand. De maaiers kunnen ook tot 30 graden zijdelings uitwijken om obstakels te ontwijken. Voor al deze beweging is slechts één extra enkelwerkende hydrauliekaansluiting nodig.
Hydraulische drukontlasting.
In de nieuwe koppelbok zit standaard het Active Float-systeem van Claas ingebouwd. Deze hydraulische drukontlasting maakt aparte aankoppelpunten voor een veersysteem overbodig. Het Disco Move-systeem is te integreren in de controle-eenheid voor triplemaaiersystemen.

Dit maakt de grote beweeglijkheid duidelijk. De Disco Move kan naar boven toe 60 cm bewegen.
Er zijn ook bewegende beelden, deze Disco move was namelijk te zien op de  Zweedse beurs Borgeby Fältdagar in  Bjärred,


Ook zijn er opties voor de Disco Move: opklapbare verlichting/waarschuwingsborden, spiegels (om op de weg te kijken vanuit een onoverzichtelijke uitrit) en hydraulisch opklapbare beschermingsdoeken. De Disco Move frontmaaiers  is reeds te bestellen; uitlevering voor het maaiseizoen 2019.
Tekst: Boerderij.nl met aanpassingen.
Foto’s: Claas
Video: J. De Rijk.