CLAAS has been building the DOMINATOR for 50 years, the name lives on, the machines have moved with the times.
The DOMINATOR has been produced at the CLAAS combine harvester factory in Gaomi (China) since 2019.

CLAAS bouwt al 50 jaar de DOMINATOR, de naam leeft voort, de machines zijn met hun tijd meegegaan.
De DOMINATOR wordt sinds 2019 geproduceerd in de CLAAS maaidorserfabriek in Gaomi (China).

In addition to the DOMINATOR 370, a DOMINATOR 260 has also been added to the range is being built in the Chinese factory since 2021. Until now, only red combines could be seen in the maize and soybean fields of China. The first green combines for the Chinese market were produced in the factory in Gaomi. The DOMINATOR 370 has been produced since 2019 and thus complements the world-renowned DOMINATOR family from CLAAS. A milestone in the Chinese history of CLAAS. CLAAS took over the Chinese machine manufacturer Shandong Jinyee in Gaomi in 2013. The production of the DOMINATOR in Harsewinkel ended in the historic anniversary year 2021. The DOMINATOR 370 has been produced at the Chinese CLAAS combine factory in Gaomi since 2019 in the form of a hybrid combine for the local and export market. “It is important for CLAAS to retain the DOMINATOR name as an embodiment of user-friendly, reliable combine technology in the construction programme,” says Jan-Hendrik Mohr, responsible for self-propelled harvesting technology in CLAAS group management. “With new models of the DOMINATOR series and the development of new markets for these combines. If you are thinking that the heart of the ‘new’ DOMINATOR looks familiar, the combine has a lot of proven technology from the CLAAS LEXION 670 and the CLAAS AVERO 240. CLAAS is targeting Africa and Asia with the DOMINATOR 260, and the CLAAS DOMINATOR 370 for the Chinese market to improve productivity by adding advanced technology in agricultural machinery in both Asia and Africa (Middle East, South Africa). In May 2022, the CLAAS DOMINATOR 370 was also added to the product sales program of Argentina.

CLAAS bouwt al 50 jaar de DOMINATOR, de naam leeft voort, de machines zijn met hun tijd meegegaan.
De DOMINATOR wordt sinds 2019 geproduceerd in de CLAAS maaidorserfabriek in Gaomi (China). Naast de DOMINATOR 370 is er ook een DOMINATOR 260 toegevoegd aan het programma wordt sinds 2021 gebouwd in de Chinese fabriek.Tot nu toe waren er alleen rode maaidorsers te zien in de maïs- en sojavelden van China. De eerste groene maaidorsers voor de Chinese markt zijn geproduceerd in de fabriek in Gaomi. De DOMINATOR 370 wordt sinds 2019 geproduceerd en vormt zo een aanvulling op de wereldberoemde DOMINATOR familie van CLAAS. Een mijlpaal in de Chinese geschiedenis van CLAAS. CLAAS heeft in 2013 de Chinese machinefabrikant Shandong Jinyee in Gaomi over genomen. De productie van de DOMINATOR in Harsewinkel eindigde in het historische jubileumjaar 2021. De DOMINATOR 370 wordt sinds 2019 geproduceerd in de Chinese CLAAS maaidorserfabriek in Gaomi in de vorm van een hybride maaidorser voor de lokale markt en exportmarkt. “Het is belangrijk voor CLAAS om de naam DOMINATOR als belichaming van gebruiksvriendelijke, betrouwbare maaidorstechnologie in het bouwprogramma te behouden”, zegt Jan-Hendrik Mohr, verantwoordelijk voor zelfrijdende oogsttechnologie in het CLAAS-groepsmanagement. “Met nieuwe modellen van de DOMINATOR-serie en de ontwikkeling van nieuwe markten voor deze

Maaidorsers, verzekeren we ook op lange termijn de toekomst van deze wereldberoemde productnaam. Wie denkt het hart van de ‘nieuwe’ DOMINATOR komt me bekent voor, dat klopt de maaidorser heeft veel bewezen techniek van de CLAAS LEXION 670 en de CLAAS AVERO 240. CLAAS richt zich op Afrika en Azië met de DOMINATOR 260, en de CLAAS DOMINATOR 370 voor China en de landen waar markt om vraagt naar kleinere hybride machines. Deze DOMINATOR is om de productiviteit te verbeteren door geavanceerde technologie toe te voegen in landbouwmachines in zowel Azië als Afrika (Midden-Oosten, Zuid-Afrika). In mei 2022 is de CLAAS DOMINATOR 370 ook toe gevoegd aan het product verkoopprogramma van Argentinië.

DOMINATOR 370 maaidorser.
Voor alle gewassen. Met het gecombineerde dors- en scheidingssysteem CLAAS HYBRID zet de DOMINATOR 370 nieuwe maatstaven op het gebied van prestaties bij het oogsten van een breed scala aan gewassen.

CLAAS HYBRID gecombineerd dors- en scheidingssysteem met grote dorstrommel met een diameter van 600 mm
ROTO PLUS systeem voor het scheiden van afvalkorrels.

Geschikt voor alle gewassen.
Het nieuwe gecombineerde dors- en scheidingssysteem CLAAS HYBRID is speciaal voor de DOMINTOR 370 ontwikkeld. Hij is geschikt voor het oogsten van alle dorsgewassen. Voor het oogsten van graan en maïs is geen extra hardware nodig, behalve voor de bevestiging van verschillende snijtafels. Voor de rijstoogst zijn een speciale rijstdorstrommel en uitsparingen nodig.

Er is voldoende ruimte om het graan schoon te maken.
De DOMINATOR 370 heeft een graantank van 5800 liter. De trommel met de boven afvoer heeft een in de sector ongeëvenaarde afvoersnelheid van 75 liter per seconde. Met een maximale hoogte van 4,24 m kan de loscilinder gemakkelijk in grotere transportvoertuigen worden gelost.

Sterk en krachtig
De DOMINATOR 370/260 wordt aangedreven door een Perkins motor met 151 kW / 205 pk. Deze 6-cilinder motor heeft een cilinderinhoud van 7 liter. Alle service-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden kunnen door de CLAAS-serviceafdeling worden uitgevoerd.

Comfortabele cabine.
De ruime CLAAS-cabine biedt een breed gezichtsveld en een hoog bedieningscomfort. Met de bedieningsterminal CLAAS COMMUNICATOR II kan de machinestatus in real time worden ingesteld en weergegeven. De multifunctionele joystick regelt zowel de rijsnelheid als de maaifuncties.

CLAAS DOMINATOR 260 at work in Sudan.

LET OP DIT BERICHT KAN FOUTEN BEVATTEN ER ZIJN GEEN OFFICEELE PERSBERICHTEN NAAR BUITEN GEBRACHT OVER DIT PRODUCT VAN CLAAS. DIT ZIJN VERTALINGEN UIT CHINEES EN MENSEN DIE DE ENGELSE TAAL NIET GOED BEHEERSEN.
PLEASE NOTE THAT THIS MESSAGE MAY CONTAIN ERRORS. THERE HAS BEEN NO OFFICIAL PRESS RELEASE ABOUT THIS PRODUCT FROM CLAAS. THESE ARE TRANSLATIONS FROM CHINESE AND ENGLISH.

Foto’s ,Tekst & video DOMINATOR 260 :