Royal Reesink maakte 13de september bekend dat zij haar Canadese tak heeft verstevigd met de bedrijven genAG Inc. en Hepson Equipment Inc., beide gevestigd in Manitoba, Canada. Eind 2018 werd al de eerste stap in Canada gezet met Tingley’s Harvest Center, de grootste CLAAS-dealer van Noord-Amerika.

“Bij Royal Reesink zijn we voortdurend op zoek naar uitbreiding in samenwerking met onze belangrijkste leveranciers, zoals CLAAS”, licht Erwin Ros, directeur van Reesink Canada Holdings Inc. toe. “Canada is een stabiele landbouwmarkt, waar volop geïnvesteerd wordt. De agrariërs staan open voor vooruitstrevende Europese techniek. Een logische stap dus voor Royal Reesink om verder te investeren in Canada”.

Het jonge familiebedrijf genAG heeft sterke groeiambities en was op zoek naar een strategische partner om deze groei te ondersteunen. De familie Kehler blijft een belangrijk aandelenpakket behouden. “In Royal Reesink hebben we de juiste partner gevonden: een zakenpartner die de dynamiek van de landbouw begrijpt en een goed trackrecord heeft in de sector”, aldus familie Kehler, management genAG. Het bedrijf is dealer van Claas, Spudnik, Kubota, Horsch en Valley en wordt gezien als specialist in aardappeltechniek in Manitoba.

Hepson is een stabiele onderneming die sinds 13 jaar actief is met de verkoop van de JAGUAR hakselaars van CLAAS, aangevuld met andere Europese merken, Kubota en lokale techniek. Sid Patterson en Paul Hepworth, Directie Hepson: “Wij naderen de pensioengerechtigde leeftijd en willen het voortbestaan van het bedrijf garanderen, maar ook het bedrijf verder brengen. Daarin kan Royal Reesink een mooie rol spelen”.

Beide bedrijven maken onderdeel uit van Reesink Canada Holdings Inc., de Canadese vertegenwoordiging van Royal Reesink. Dat doen zij samen met Tingley’s Harvest Center, een CLAAS-dealer in Alberta en Saskatchewan, en Reesink Canada Wholesale, de Canadese distributeur van Agrifac-spuiten. “Door te investeren in Canada, spreiden we ons werkgebied verder uit en worden we minder afhankelijk van geopolitiek en weersperikelen. En met deze twee bedrijven zien wij de samenwerking helemaal zitten, we hebben alle vertrouwen in een mooie toekomst”, aldus Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink.