Helmut Claas is door de Claas-aandeelhouders benoemd tot Erevoorzitter. Helmut Claas heeft een kwart eeuw aan het roer gestaan van het machineconcern en geeft nu het stokje over aan Cathrina Claas-Mühlhäuser.

Onder leiding van Helmut Claas heeft de fabrikant onder meer productielocaties geopend in India, de Verenigde Staten, Rusland, China en Zuid-Amerika. In 2003 nam Claas het Franse Renault over.

Lexion en Jaguar

Gedurende het leiderschap van Helmut Claas heeft de fabrikant onder meer de Lexion maaidorser ontwikkeld. Die machine werd in 1995 geïntroduceerd. Ook de Claas Jaguar zag in de afgelopen kwart eeuw het levenslicht.

Cathrina Claas-Mühlhäuser is de derde generatie van de familie Claas die voorzitter van het aandeelhouderscomité wordt. Het comité is verantwoordelijk voor strategische beslissingen en werkt nauw samen met de directie. Het comité bestaat nu uit Christian Boehringer, Frank Dreves, Arne Lakeit, Gerd Peskes, Carl-Albrecht Bartmer en familieleden Cathrina Claas-Mühlhäuser, Patrick Claas, Volker Claas en Helmut Claas.


Bron: mechaman.nl