Een Claas Arion 540 die bijna 4 meter breed is.
Dit voorjaar heeft Huetink uit Lemelerveld (ov) een nieuwe Amazone uienzaaicombinatie in gebruik genomen voor het zaaien van eerstejaars plantuien.

De Amazone zaaimachine zaait met 2 bedden van 1.85m, en is uitgevoerd met twee Amazone greendrill’s voor de granulaat variabele afgiftes. Verder werkt de combinatie op het land met de Autopilot van Trimble GPS.
Plaatsspecifiek, op basis van organische stofwaarden, wordt het biologische aaltjes bestrijdingsmiddel nemater toegepast. Ook wordt er plaatsspecifiek een fosfaatmeststof toegevoegd die gekoppeld is aan pH waarden.
De unieke uienzaaicombinatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het bedrijf Heutink, Bruggeman mechanisatie en fabrikant Amazone. Hierdoor zijn er allemaal bestaande onderdelen van Amazone gebruikt, wat het onderhoud en vervangen van onderdelen makkelijker maakt. Tevens heeft Amazone momenteel geen uienzaaier in hun programma.
De zaaicombinatie is samengesteld uit de 3,70m brede rotorkopeg, zaadpijpen en 2 Greendrill’s, 200 litertank voor de voedingsstoffen. In de fronthef hangt een standaard zaadtank en vanuit de cabine is alles goed te volgen op de schermen en extra camera’s.

 


Tekst en foto’s : J.de Rijk