Claas en Amazone Dealer Van Gemeren uit Numansdorp op demonstratie tour met deze prachtige combinatie, bestaande uit: de Claas Axion 810 Black Edition en de Amazone Catros 5 meter schijveneg.

Claas en Amazone Dealer Van Gemeren op demonstratie tour met deze prachtige combinatie, bestaande uit: de Claas Axion 810 Black Edition en de Amazone Catros 5 meter schijveneg.
Claas en Amazone dealer Van Gemeren is deze nazomer weer op demonstratie tour in hun verkoop regio. Dit keer is de “Black Edition” 810 onderweg met een Amazone CatrosXL 5003-2TS, de eerste hectares zijn op verschillende plaatsen bewerkt. We zagen de Claas Axion 810 Van Gemeren al eens eerder op Claas Holland, toen waren ze op toer met Baselier pootcombi. Nu is het aan de buurt aan een schijveneg van 5 meter breed van Amazone.

Deze machine is leverbaar van 4 meter tot 8 meter werkbreedte, de Amazone Catros zijn in verschillende modellen leverbaar zowel voor de 3 puntsaanbouw, een half gedragen machine ( in de hef-latten) en als getrokken machine met een trekoog of kogel K80 koppeling. Ook is Catros uit te rusten met 11 verschillende aandruk rollen.
De Greendrill heeft een inhoud van 500 liter en een grote schroefdeksel waardoor de bak ook gevuld kan worden met een bigbag. De GreenDrill 501 kan op verschillende manieren worden bediend, afhankelijk van de machine waarop deze is gebouwd. Dit kan met de bestaande isobus terminal van de tractor of via de Amatron 4 terminal vanuit Amazone.

De Amazone CatrosXL 5003-2TS in het kort:
Grof gekartelde schijf met een diameter van 610 mm (61cm).
Hydraulische diepteregeling.
Unieke wals, de v-ringwals met matrix-profiel voor optimaal resultaat. Deze zware wals zorgt voor het aandrukken van de grond voor een bijzonder goede capillaire werking.
Amazone GreenDrill 501 pneumatische zaaimachine met ISOBUS aansturing met GPS-Switch sectieschakeling, uitstekend geschikt voor het zaaien van groenbemesters .

 

Wilt u deze machine ook eens proberen? Informeer bij uw AMAZONE/ Claas dealer naar de mogelijkheden!
Fotos: Van Gemeren Mechanisatie
Tekst samen gesteld door: J. De Rijk.