In het jaar 2018 komt Claas met een Terra-Trac rupsonderstel voor de Axion 900.
Claas ontving  hier een zilveren Agritechnica medaille voor deze uitvinding.
De Axion 900 serie is worden voorzien van een nieuw ontwikkeld Terra-Trac rupssysteem, de Claas Axion 900 Terra-Trac komt naast de huidige Claas Axion 900 serie. Op de tekening foto is te zien dat de diesel en Ad-blau tank naar achteren is verplaatst waar bij de huidige serie de achter wiel geplaatst is, op de plek van de brandstof-tanks is nu een trap met een plateau voor het betreden van de Cabine. Daarnaast is de linker spiegel naar iets naar voren verplaatst, zodat er geen belemmeringen zijn met het in stappen.

Het Terra-Trac rupssysteem moet ervoor zorgen dat er meer vermogen wordt overgebracht op de grond. Opvallend is dat Claas kiest voor de platte rups, zoals die ook onder de maaidorsers bekent is. Net als bij de rupsen van de Lexion combine serie is iedere rol van de rups geveerd wat voor optimaal contact met de bodem moet zorgen. Doordat het gehele rups-systeem geveerd is zorgt dit voor een goed rijcomfort zowel op het veld als de weg. De maximum snelheid van de Claas Axion 900 Terra Trac bedraagt 40 km/h.

Claas ontving een zilveren Agritechnica medaille voor dit systeem van de DLG-noviteiten commissie. De Claas Axion 900 Terra Trac word Officieel voor gesteld op de Agritechnica begin November in Hannover.