Voor het seizoen 2020 is de Claas AXION beschikbaar als 960 TERRA TRAC en 930 TERRA TRAC. Na de presentatie van het prototype op Agritechnica 2017, zal CLAAS de enige volledig geveerde semi-rupstrekkers op de markt lanceren.

AXION 900 TERRA TRAC – de enige semi-trekker met volledig verende ophanging.
Met de AXION 960 TERRA TRAC (445 pk / 327 kW) en AXION 930 TERRA TRAC (355 pk / 261 kW) introduceert CLAAS de eerste volledig geveerde half-track tractoren. Cruciale innovatie is de integratie van de veerkrachtige TERRA TRAC-aandrijving. Het is gebaseerd op de technologie die bekend is van de maaidorser, waar de CLAAS-aandrijving al meer dan 20 jaar wordt gebruikt. Het concept van de semi-rupstrekker met TERRA TRAC zorgt voor een grote veelzijdigheid. De hoge trekkrachten van het voertuig blijven behouden, ongeacht de bedrijfsomstandigheden zoals bodemgesteldheid Getrokken en gemonteerde apparatuur kan ook worden gebruikt bij zeer lage werksnelheden met maximale trekkracht. Dankzij verende schijven, De vooras met ophanging en de geveerde cabine bieden de AXION 900 TERRA TRAC de voordelen van een tractietractor en bodembescherming, terwijl het comfort van een conventionele standaardtractor wordt bereikt. De TERRA TRAC-aandrijving zorgt permanent voor maximaal grondcontact en maximale voetafdruk met individueel geveerde rollen. Dit betekent dat de AXION 900 TERRA TRAC comfortabel en efficiënt is op de weg als in het veld, zelfs bij snelheden tot 40km/u.

Volledige integratie van aandrijvingen met stuurhulp.
De achteras van de AXION is fundamenteel aangepast aan de TERRA TRAC-aandrijvingen. In plaats van de astrechters voor wielmontage, zijn speciaal ontworpen ontvangers gepland voor de TERRA TRAC. Ze overbruggen het hoogteverschil, maken een totaal stuurbereik van 23 ° mogelijk en beschermen de cardanassen van de aandrijving. Voor gebruik als tractor is de TERRA TRAC-aandrijving speciaal aangepast aan de eisen van zwaar werk. Om hoge koppels over te brengen, zijn de tandwielen versterkt in de aandrijvingen en is het aandrijfwiel vergroot. Speciaal ontworpen wrijvingsblokken op het aandrijfwiel zorgen voor de niet-positieve overdracht van de aandrijfkrachten op de riem en zorgen tegelijkertijd voor een goede zelfreiniging van het contactoppervlak.

Vier rupsbreedtes binnen drie meter van de buitenbreedte.
Voor de AXION 900 TERRA TRAC zijn er 4 verschillende rupsbreedtes 18 “(457 mm), 25” (635 mm), 29 “(735 mm) en 35” (890 mm). Met alle tracs blijven de tractoren binnen de drie meter buitenbreedte. De AXION TERRA TRAC heeft een bedrijfsgewicht van 16,5 t. Met een toegestaan ​​totaalgewicht van 22 ton is een nuttige last van 5,5 ton mogelijk. Met de TERRA TRAC-aandrijving is een niveauregeling van de tractor mogelijk. De drives zijn in hoogte verstelbaar binnen een bereik van 120 mm, zeer eenvoudig via de CEBIS. Zo kan bijvoorbeeld het trekpunt van een hulpstuk over de hoogte van het kruispunt optimaal worden ingesteld. Naast de integratie van de TERRA TRAC-aandrijvingen heeft CLAAS ook het ontwerp en de locatie van de brandstoftank aangepast. Hij heeft nu een capaciteit van maximaal 860 liter, waardoor lange werkdagen mogelijk zijn.