De CLAAS AXION 960 TT op de Nederlandse akkers.

Vandaag gaan we kijken bij de Demo van Kamps De wild, De 445 pk sterke CLAAS AXION 960 TERRA TRAC die voor het eerst op de Nederlandse akkers te vinden is. De AXION 960 Terra Trac is via Claas dealer John Breider mechanisatie bij Landbouwbedrijf Slim aan het werk op de Groningse klei, met een Amazone Ceus 6000+2TX SUPER. De werk diepte is ongeveer 20 cm. De AXION TT heeft geen moeite met deze Ceus amazone culivator. Claas Holland moest er wel een stuk voor rijden maar dat is moeite waard om deze AXION 960 tt live te zien op het veld.


Over de AXION TERRA TRAC serie’s.
De AXION TT zagen we voor het eerst op de Agritechnica in 2017, daarna was het redelijk stil rond deze AXION. In november 2019 maakte CLAAS bekend dat de CLAAS AXION TT in 2 modellen op de markt beschikbaar komt, als een 930 met 355 pk en als een 960 met 445 pk. Eind november 2019 was de AXION TT voor het eerst in Nederland te zien bij de show van Nederlandse importeur Kamps De Wild in Zevenaar. Nu 6,5 maanden later is de eerste CLAAS AXION 960 TERRA TRAC in Nederland te zien als demo machine.
Wat maakt de AXION TT bijzonder?
Het is de eerste volledig geveerde half-rups trekker, van CLAAS de volledig geveerde half-rups van CLAAS is uniek. De AXION 900 heeft een geveerde vooras in combinatie met een geveerd rups onderstel en dansonderdruking op de hef. Een geveerde 4-punts cabine met een lucht geveerde stoel maakt het comfort van de trekker uniek in deze klasse. Om een goede gewichtsverdeling te krijgen heeft Claas de tank onder de achterspatborden gemaakt met een inhoud 860 liter om dagen dan langer 12 uur te maken. De rupsen hebben een zelfreinigend aandrijf en loop wiel. De spaakwielen met individuele rubberen blokken houden het contact met de rupsband stabiel en reinigen zichzelf, tevens zorgen de spaken voor verkoeling van de rupsen op de weg als er net zoals bij een standaard trekker 40 km/h over de weg wordt gereden.


 
In de Avond uren. 
 


Foto’s en Tekst: J. De Rijk. 
Met dank aan: Medewerkers van Kamps De wild, John Breider mechanisatie.
Landbouwbedrijf Slim bedankt voor de gastvrijheid en beschikbaar stellen van het perceel.