Met de introductie van de nieuwe net- en folieband in de ROLLANT 400 UNIWRAP-serie biedt CLAAS nu ook de bijbehorende COATEX-folie aan.
Minder folie, gemakkelijke verwijdering
In het geval van de binding van de mantelfolie zijn er geen verschillen in het werkproces behalve het bindende materiaal voor de gebruikelijke netwerkbinding. Zodra een baal de gewenste grootte in de perskamer heeft bereikt, wordt deze automatisch gebonden met maximaal acht COATEX-folielagen. In tegenstelling tot het net steken de folielagen enkele centimeters voorbij de zijranden van de baal. Tijdens het opvolgende wikkelen van de baal op de verschoontafel kunnen folielagen worden opgeslagen, de baalrand is nog steeds optimaal beschermd. Bij het openen van de balen wordt de vervelende scheiding van gaas en folie door de omhullende foliebinding geëlimineerd. De hantering en correcte verwijdering van de balenverpakking wordt vergemakkelijkt.

Stabiele vorm, hogere kwaliteit silage.
In praktisch gebruik wordt COATEX gekenmerkt door hoge betrouwbaarheid tijdens het inbinden. De sterk samengeperste balen blijven veel meer vormstabiel. Dit biedt voordelen tijdens transport en opslag. Dankzij de snelle en betere luchtafvoer is een optimaal inkuilproces met de hoogste kwaliteit van het voer gegarandeerd.

Het juiste product voor elke druk.
CLAAS COATEX is beschikbaar in twee versies. De breedte is 1400 mm elk om de randen veilig te omsluiten. Afhankelijk van de pers en toepassing, bijvoorbeeld hooibaal in vergelijking met vochtige silage, kan een foliedikte van 20my (1750 m) of 17 mj (van 2000 m) worden gekozen. Bovendien biedt CLAAS de netten van het beproefde ROLLATEX-productassortiment en de wikkelfolie’s WRAPEX.
Tekst en Foto’s: Claas