CLAAS Saulgau GmbH breidt zijn werkgebied uit en heeft het terrein van de voormalige meubelfabriek Doerr KG overgenomen. Bovendien heeft CLAAS een uitwisselingsgebied van 6.000 vierkante meter dicht bij de nieuwe Kaufland-markt overgedragen.

Van links) Raimund Göster (CLAAS-werkplanning), notaris Günther Rieger, Gert Oßwald (directeur Doerr KG), waren verheugd over de succesvolle afronding van de onderhandelingen. Alfons Doerr (Management Doerr KG), Hermann Lohbeck (CLAAS Management), Alexander Grosch (Management Doerr KG), Lutz Arndt (Commercieel directeur van CLAAS). Niet op de foto: Gabriele Bachmann (juridische afdeling van CLAAS).


Met de 20.000 vierkante meter die zijn toegevoegd is de CLAAS-Terrein in Saalgau uitgebreid tot 140.000 vierkante meter. “We zijn verheugd dat we de onderhandelingen tot een goed einde hebben gebracht”, aldus algemeen directeur Hermann Lohbeck, die verantwoordelijk is voor de oogstactiviteiten in het CLAAS Executive Committee. Over de aankoopprijs van de grond wordt door CLAAS geen mededeling gedaan.

 

De Claas fabriek in Bad Salgau, vanuit de lucht.

CLAAS kan zijn productie uitbreiden en nog efficiëntere structuren creëren op de uitgebreide site. In Bad Saulgau produceert het bedrijf met 550 medewerkers de volledige portefeuille van haar oogsttechnologie: maaiers, schudders, zwadharken en combi- en silage transportwagen’s. Daarnaast zijn er de hakselkooien en een breed assortiment hulpstukken voor de JAGUAR veldhakselaar. De fabriek heeft ook een van ‘s werelds meest geavanceerde centra voor productontwikkeling. Hier is bijvoorbeeld de maaibalk van de DISCO-schijvenmaaiers gemaakt. Bovendien werd in 2017 een volledig nieuwe test- en referentiegedeelte voor prototypetests gebouwd.