Zijn veelzijdigheid en prestatievermogen zullen u overtuigen.
Claas Celtis

Voldoet aan de toenemende eisen. Celtis de perfecte allroundtrekker, voor u gemaakt.
Een trekker, die zowel op het erf, als op de akker of grasland in gelijke mate topprestaties moet leveren, moet wat te bieden hebben. Zijn buitengewone comfort, de grote betrouwbaarheid, evenals zijn enorme wendbaarheid en veelzijdigheid maken de Celtis van Claas tot een universele trekker, die onder alle gebruiksomstandigheden overtuigt.
IMG_0001_NEWIMG_NEW
Overtuigend comfort en zeer eenvoudige bediening.
Omvangrijke uitrusting bij de hoogste productiviteit.
Enorm prestatievermogen, samen met de grootst mogelijke rentabiliteit.
De Celtis bestaat uit vier modellen 426,436,446,456 en was leverbaar in RX en RA, modellen. En beschikte over een 4,5l 4 Cilinder DPS motor van 75 pk tot 102 pk.
IMG_0003_NEW_0002
Onderhoud in enkele minuten. Bij de Celtis wordt het onderhoud razend snel uitgevoerd. De goede toegankelijkheid en de snelle controle, evenals de snelle uitwisseling van onderdelen, maken het onderhoud tot een minutenkarwei. Met een paar handgrepen hebt u de zijplaten van de motorkap afgenomen, het voorste deel van de motorkap omhoog gezet en de koeler weggeklapt, vanzelfsprekend alles zonder gereedschap te gebruiken.IMG_0003_NEW
Transmissie, van de Celtis kan u alle kanten op als het nu in de ruwvoerwinnig is of werkzaamheden met de voorlader. Ook voor de grondbewerking en wegtransport biedt de Celtis met zijn transmissieaanbod een passend antwoord op alle eisen. Of het nu gaat om de gesynchroniseerde omkeertransmissie met tweevoudige mechanische schakeling onder volle belasting, de hydraulische hoog-laag schakeling. Twinshift, de hydraulische omkeertransmissie revershift of de kruipgroep- wat betreft transmissies kunt u bij de Celtis ruimschoots terecht.
Celtis RA: Claas cabriolet. Met zijn lage bouwhoogte en toch behoudt de Celtis zijn maximaal comfort.
Naast de versie met het verhoogde en het verlaagde dak, is er een Celtis zonder cabine, met het gelijke comfort en bediengemak. U voelt zich direct thuis op de Celtis RA, alle bedienelementen zijn ergonomisch geplaatst.
Claas CeltisClaas Celtis RA cabriolet.Claas CeltisCeltis met verhoogt  dak.
Claas CeltisCeltis met verlaagt dak.
U heeft de keuze tussen een vierwielaangedreven (40 km/h) en een tweewielaangedreven (30 km/h) versie. De Celtis 456 is uitsluitend in vierwielaangedreven versie leverbaar. Zo is het Celtis programma compleet.
Claas CeltisClaas CeltisTwee wiel aangedreven Celtis
Tekst: Claas-brochure Celtis, J. De Rijk. Foto’s: Claas-brochure, (Tractorfan.nl, klik op de foto voor de fotograaf).