Bediening van het CTIC en CTIC 2800 bandenspanningscontrolesysteem is nu mogelijk de geïntegreerde CEBIS touch-terminal.
Paderborn, 24 september 2020. CLAAS heeft zijn CTIC en CTIC 2800 bandenspanningscontrolesystemen voor het productjaar 2021 herzien. Deze zijn nu ook af fabriek leverbaar voor de AXION 900 en kunnen achteraf worden ingebouwd in ARION 500 en ARION 600 en AXION 800 en AXION 900 trekkers. Bediening is nu mogelijk via ISOBUS-terminals en dus ook via de geïntegreerde CEBIS touch-terminal.
Bediening en weergave vindt plaats via de CEBIS touch-terminal of ISOBUS universele terminals zoals de CLAAS S10 of de nieuwe CLAAS CEMIS 700. Indien dienovereenkomstig geprogrammeerd, kunnen weiland en weg met een druk op de knop op de functietoetsen in de bedieningsarmsteun of op de CMOTION bedieningshendel worden geschakeld. Voor aanbouwapparaten zoals getrokken veldspuiten en aanhangers is er nu een geïntegreerde regeling van de bandenspanning die alle assen en wielen gelijkmatig regelt.

Voor de grote tractoren uit de series AXION 800 en AXION 900 met CEMOS kunnen de CTIC-besturing rechtstreeks integreren in de CEMOS-machineoptimalisatie. Hierdoor is voor het eerst een intelligente dynamische bandenspanning aanpassing mogelijk in interactie met andere parameters, zoals ballasten en rekening houdend met sensorgegevens op de tractor. Dit vermindert wielslip, schade aan de bodem en dieselverbruik en vergroot de dekking van het gebied. De optimalisatie vindt altijd plaats in overleg met de chauffeur. De drukregeling is in principe weer geoptimaliseerd. Het ongeëvenaarde hoge debiet van de CTIC-systemen met maximaal 2800 l / min luchtdebiet in het krachtigste model CTIC 2800 is gebleven. Met banden (600/70 R28 & 710/70 R38) is de drukopbouw van 0,8 tot 1,8 bar slechts een tijd van 1min 20sec nodig. De afdichtingen van de roterende koppelingen en de leidingen worden nog alleen belast als de druk verandert. Er is ook een prioriteit controle voor aanhangers en er kunnen verschillende aanbouwprofielen worden opgeslagen.

Uitgebreide toepasbaarheid. 
Met het concept CTIC 2800, de directe bevestiging van een krachtige compressor aan de tractor opent nu een nog breder toepassingsgebied. Diverse aanbouwdelen van het bedrijf kunnen goedkoop worden geïntegreerd in de controle van de interne bandenspanning. Het enige dat nodig is, is om de hulpstukken uit te rusten met kabels. De CTIC bandenspanningscontrolesystemen zijn nu ook af fabriek leverbaar voor de AXION 900 serie grote tractoren volgens Stage V. Bovendien kunnen de nieuwe generatie CTIC en CTIC 2800 achteraf worden gemonteerd op standaardtrekkers uit de series ARION 500, ARION 600, AXION 800 en AXION 900, ongeacht het bouwjaar.
Minder dan 3m buitenbreedte. 
De nieuwe generatie CTIC blijft STVZO-conform dankzij geoptimaliseerde insteekkoppelingen op de draaikoppelingen. Een TÜV-goedkeuring of speciale homologatie van de tractor is niet nodig. De pijpleidingen kunnen eenvoudig worden uitgeschoven met behulp van snel spanklemmen en op de spatborden worden vergrendeld met behulp van een parkeerstand.