Vandaag gaan we naar de noordelijke provincies van Nederland waar Claas dealer, De Vries Mechanisatie BV uit Beilen deze zomer op demotour is met meerdere Claas combinaties.

De Vries is deze zomer onder andere op stap met een Claas Axion 930 icm met Quadrant 5300FC grootpakpers en een Tucano 430 combine met een Cerio 620 maaibord, deze machines gaan kriskras door het noorden om zoveel mogelijk eindgebruikers deze machines te laten ervaren.

De Claas Tucano 430.
De Claas Tucano 430 is een middenklasse combines en is voorzien van het APS dorssyteem en voorzien van 5 schudders. De machine heeft een graantank met 9000 liter inhoud.De krachtbron is een Mercedes-Benz OM 936 LA met 286 pk. Deze Tucano is voor zien van de nieuwe CEBIS 12 inch touchscreen in combinatie met de Cmotionhendel waar mee de bestuurder eenvoudig instellingen kan veranderen en de machine kan bedienen.

De Claas Axion 930 met Quadrant 5300.
Claas is weer helemaal terug op de markt met de nieuwe Quadrant grootpakpersen en dat laat De Vries graag diverse loonwerkers en akkerbouwers ervaren. Er word veel interesse getoond in deze Quadrant 5300 pers, deze maakt pakken 120cm breed en 90 cm hoog. De quadrant 5300 kan optioneel onder andere geleverd met een hydraulische pick-up(PFS) deze kan in snelheid aangepast worden, afhankelijk van het gewas. Voor deze pers staat een Claas Axion 930 stage IV (tier4) welke standaard voorzien is van een Claas Cmatic transmissie. De motor levert met 355 pk ruim voldoende vermogen om deze pers goed te kunnen testen. In de cabine is het 12 inch touchscreen Cebis monitor te vinden in combinatie met de wel bekende Cmotion rijhendel.
Tekst: J. De Rijk/ Medewerker van: De Vries Mechanisatie Beilen.
Foto’s: De Vries Mechanisatie Beilen.