Eind februari vierde CLAAS India een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Zuid-Aziatische locatie: de 10.000ste.
CROP TIGER 30 TERRA TRAC rolde van de assemblagelijn op de productielocatie Morinda in het uiterste noorden van India.

De genodigden, waaronder een heel aantal CLAAS-dealers en verkopers van de regio Zuidoost-Azie, vierden het evenement met een grote demonstratie. Naast het traditioneel breken van kokosnoot door Rajat Agarwal, CEO van Invest Pujanb, voor het inhuldigen van de machine, stond ook een rondleiding in de fabriek op het programma.

Jan-Hendrik Mohr, algemeen directeur van de Grain Harvest-divisie bij CLAAS, nam het zogenaamde afbouwen van de machine van de assemblagelijn over. De CROP TIGER werd vervolgens plechtig onthuld door Jan-Hendrik Mohr, Sriram Kannan (algemeen directeur CLAAS India Pvt Ltd.) en Mrityunjaya Singh (algemeen directeur CLAAS Agricultural Machinery Pvt Ltd.) en overgedragen aan de dealers en leveranciers. De CROP TIGER wordt geproduceerd sinds 1992 en wordt, met zijn scheiding via een tangentiële axiale stroming (TAF), gebruikt voor het oogsten van natte rijst, granen, maïs, sojabonen en andere gewassen. De productiefaciliteit bevindt zich sinds 2008 in Morinda, ten noordwesten van de metropool Chandigarh. Uitgerust met de TERRA TRAC-rupsbanden worden de meeste CROP TIGERS gebruikt in Zuid-India, Zuid-Korea, Sri Lanka en andere Zuidoost-Aziatische landen. Het 10.000ste exemplaar wordt gebruikt voor de oogst in Davangere, Zuid-India.

We hebben in het verleden wel eens over de Crop Tiger geschreven, dat was toen een groot aantal zijn verkocht in Afrika. dat kunt u hier nog eens lezen. Zuid Afrika, een groot land met de kleinste en de grootste machines van CLAAS