CLAAS introduceert de nieuwe maïsplukkers.

Bij de maïs en zonnebloemoogst grote capaciteit en toch een zachte behandeling van planten voor een verliesarme oogsten gevraagd. De nieuwe modellen van de CLAAS maisplukker CORIO en CORIO CONSPEED combineren deze eisen op een optimale manier. Alle plukelementen van de serie CORIO  staan onder een zeer lage hoek aan de machine , de vorm met een innovatieve kap voor een zachte gang van de planten en diverse stengelrollen zorgen voor een maximale behandeling in alle omstandigheden van het gewas.

Platte werkhoek minimaliseert verlies van maiskolven.
De hoek van de elementen van de nieuwe CLAAS maïsplukker is bewust heel vlak met 17°. Daardoor minder maiskolven verlies, met name door het zogenaamde maiskolven wegspringen tot een minimum te beperken. Bovendien garandeert de platte positie in legerende maïs een constant hoge prestatie. Beide modellen worden mechanisch aangedreven via twee haakse overbrengingen, dit zorgt voor een efficiënte krachtoverdracht en lage onderhoudskosten.
Speciale kapvorm voor een goede geleiding van de maisplant.
Alle nieuwe CORIO en CORIO CONSPEED modellen hebben vernieuwde kappen op de plukelementen die worden gekenmerkt door een bijzonder smalle top en slanke zijkanten. De maïsstengels worden zo rustig mogelijk geoogst, zodat er geen verlies van maiskolven optreedt. Ook in legerende maïs geeft het voordelen met de vernieuwde kapvorm en verhoogt de capaciteit.

Nieuwe openingsmechanisme voor eenvoudig onderhoud

De nieuw ontworpen kappen zijn ook om het onderhoud en schoonmaken van de mechanische elementen op alle nieuwe modellen te vereenvoudigen, aangepast. Door een speciaal ontworpen openingsmechanisme kan elke kap opgeklapt worden, eenvoudig zonder gereedschap.  De kettingen kunnen worden verwisseld snel en comfortabel zonder gereedschap bijspannen of aangepast voor een zonnebloem gewas worden.


Veilig transport middels nieuw inklapbaar mechanisme
Alle inklapbare modellen van de nieuwe serie van CORIO zijn bovendien voorzien van een vernieuwd compact inklapmechanisme. Het voorzetstuk kan worden ingekort tot 80 centimeter om een duidelijker uitzicht vanuit de cabine voor maximale veiligheid tijdens wegtransport. Dit invouwen vindt plaats vanuit de cabine, geen extra gereedschap nodig.
Recht en spits toelopende stengelrollen voor alle oogsten.
Alle CORIO modellen zijn uitgerust met rechte stengelrollen, die de kolven zachtjes plukken onder verschillende oogst omstandigheden en daardoor weinig stammateriaal in maaidorser terecht komt. Elke roller heeft vier schroefspindels, verstelbare messen en nieuwe plukplaten, die zorgen voor een optimale bewerking van de planten.De nieuwe  CORIO CONSPEED maisplukker werkt met een conisch gevormde stengelrol. Door de toenemende diameter van de rollen is de maïsplant zelfs bij hogere snelheden steeds voorzichtig afgesneden en sneller doorgevoerd. Hierdoor wordt een maximale doorvoer  vooral in droge gewassen bereikt worden, omdat door de zachte feeder geen onnodige verlies van kolven, breuk of ongewenst plantmateriaal in de machine komt.


Grote keuze werkbreedte en rijenafstand.
De CORIO-Maispflücker de CONSPEED CORIO is als 4-, 5-, 6- en 8-rijige versies beschikbaar, terwijl modellen, evenals een 6-, 8- of 12-rijer beschikbaar zijn. Beide plukkersystemen worden ook aangeboden met rij breedte van 90, 80, 75 en 70 centimeter. Alle modellen van de nieuwe CORIO-serie zijn beschikbaar voor de oogst van 2017.