Harsewinkel/november 2017.
Met de trekkers ARION 400 heeft CLAAS zich met succes in het segment van compacte 4-cilinder trekkers 90-140 pk geïnstalleerd.
In aanvulling op het brede scala van modellen en de verscheidenheid aan opties van apparatuur, de klanten waarderen de modellen, vooral de eenvoudige, gemakkelijke bediening en innovaties zoals de PANORAMIC cabine bij voorlader werk. Nu presenteert CLAAS de volgende generatie van de ARION 400 met nieuwe functies en nog meer opties. Deze omvatten b.v. een extra cabine-optie met glazen dakraam, een versie met laag dak voor alle modellen, met automatische persluchtdrogers voor het remsysteem en een nieuwe entry-level apparatuur en de GOS + comfortvoorzieningen.De nieuwe persluchtdroger verhoogt de levensduur en veiligheid van het remsysteem.

Dakraam van glas en de versie met laag dak In aanvulling op de gevestigde cabinevarianten, is ook de award-winnende PANORAMIC cabine een onderdeel, alle nieuwe ARION 400 modellen tot de meest krachtige 140 pk variant leverbaar met een laagdak versie, die is uniek in de markt in deze vorm. De trekkers zijn nu 14 cm lager dan de respectievelijke standaard uitvoeringen, waardoor een betere toegang tot lage stallen of oudere gebouwen. Tot nu toe was deze dakvariant alleen beschikbaar voor de twee kleinste modellen. Bovendien kunnen alle nieuwe modellen worden uitgerust met een optionele glazen dakluik dat beschikbaar is voor alle high- en low-dak cabines is. Het glazen luik vergroot het gezichtsveld van de bestuurder naar boven, waardoor het gemakkelijker wordt om met de frontlader te werken. Bovendien kunnen alle ARION 400-modellen optioneel worden uitgerust met een automatische climaregeling naast de vorige handmatige climaregeling. Standaard bieden extra groothoekspiegels op beide achteruitkijkspiegels een groter gezichtsveld aan de achterzijde.
Nieuwe uitrustingsvarianten voor eenvoudige boerderij- of veldwerkzaamheden zonder frontlader is de nieuwe serie uitgebreid met een gebruiksvriendelijke apparatuur zonder de vertrouwde multifunctionele hendel. Voor het eerst zijn alle ARION 400-modellen af fabriek verkrijgbaar met de hoogste uitrustingsvariant CIS +. De CIS + -apparatuur omvat onder andere het CIS-kleurendisplay, de krachtigste hydraulische uitrusting met een belastingsdetectiesysteem van 110 l / min en maximaal zes elektronische regeleenheden. Het remsysteem met persluchtdroger voor het eerst kan het remsysteem van alle nieuwe ARION 400-modellen worden uitgerust met een persluchtdroger die zijn waarde al heeft bewezen in de nieuwe CLAAS-serie bij de grotere trekkers. De persluchtdroger filtert automatisch al het gecondenseerde water uit de perslucht voordat het de opslagtank bereikt. Dit voorkomt dat kleppen, cilinders en luchttanks vroegtijdig roesten of worden beschadigd door bevriezing van water. Dit verhoogt de levensduur en daarmee de veiligheid van het remsysteem aanzienlijk. Voorlader met hydraulische stalen buis Een hogere levensduur wordt ook geboden door de nieuwe ARION 400 pre-equipment serie met front-loading consoles af fabriek.

Alle hydraulische leidingen naar de snelkoppeling zijn nu standaard stalen buizen. In totaal verlaat meer dan 50% van de ARION 400-tractoren de fabriek met consoles voor een voorlader. Naast de 16/16 QUADRISHIFT-transmissie is bij de HEXASHIFT een tweede transmissieoptie beschikbaar voor alle nieuwe ARION 430-460-modellen. De bewezen 24/24 HEXASHIFT-transmissie, met zijn vier geautomatiseerde groepen en zes powershift-trappen, biedt de voordelen van frequente transporttoepassingen onderweg en in het veld. Brandstofbesparende cruise control-functie Alle ARION 400-modellen met HEXASHIFT-transmissie en kleurendisplay zijn nu ook verkrijgbaar met een cruise control-functie. De snelheid geselecteerd door de bestuurder wordt dus automatisch op optimale snelheid aangedreven. Zo werkt de motor altijd bijzonder zuinig, ongeacht de toepassing. Voor speciaal werk kunnen de ARION 400-tractoren ook worden uitgerust met een frontaftakas.
De nieuwe CLAAS ARION 400-tractoren zijn vanaf maart 2018 verkrijgbaar.