Als erkenning van het aanstaande platina jubileum van Hare Majesteit de Koningin Elizabeth van Engeland, heeft Cathrina Claas-Mühlhäuser, voorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van het Aandeelhouderscomité CLAAS KGaA mbH, een Crimson King Maple-boom geplant als onderdeel van het Queens Green Canopy-initiatief op het hoofdkantoor van CLAAS UK in Saxham, Suffolk.

The Queen’s Green Canopy (QGC) is een initiatief waarbij bomen geplant worden ter gelegenheid van het platina jubileum van Hare Majesteit de Koningin Elizabeth in 2022 (haar 70e jaar). Het nodigt mensen uit om in heel het Verenigd Koninkrijk ‘een boom te planten voor het jubileum’. De voltooiing van het nieuwe hoofdkantoor van CLAAS UK in Saxham heeft het bedrijf nu de kans gegeven om hun aandacht te richten op de definitieve landschapsarchitectuur van het terrein.


Naast Cathrina Claas-Mühlhäuser was David Crick ook bij de boomplantceremonie, die met 47 jaar ervaring het langst dienende personeelslid is bij CLAAS UK. Ook waren hier bij aanwezig: Trevor Tyrrell (Senior Vice-President (West-Europa en Oceanië)), CLAAS UK CEO, John Robinson (een langdurige MANNS-werknemer die na 47 jaar nu een CLAAS UK-gepensioneerde is) en Emily Baylis, een jonge afgestudeerde werknemer en eerstejaars leerling van de CLAAS-dealer MANNS.

Het Queens Green Canopy-initiatief past perfect bij de toewijding van CLAAS UK om een ​​gezonde, bloeiende werkomgeving voor haar personeel te bieden en tegelijkertijd alternatieve duurzame energieoplossingen te integreren om de impact op het milieu te minimaliseren en tegelijkertijd het milieubewustzijn te vergroten.

 

De speciaal in opdracht gemaakte plaquette voor de Crimson King Maple, die ook zal worden toegevoegd aan de officiële QGC-kaart.

De boom is de eerste van een aantal nieuwe bomen die op het Saxham-terrein worden geplant. Op vrijdag 15 oktober werd Cathrina Claas-Mühlhäuser in Saxham vergezeld door een aantal medewerkers voor de boomplantceremonie, waaronder David Crick, die met 47 jaar ervaring het langst dienende personeelslid is bij CLAAS UK, een eerstejaars leerling van de CLAAS  dealer MANNS, Emily Baylis, een jonge afgestudeerde werknemer en John Robinson, een langdurige MANNS-werknemer die na 47 jaar nu een CLAAS UK-gepensioneerde is.Ter ere van het initiatief werd bij de boom een ​​speciaal door de GQC geleverde gedenkplaat geplaatst. De boom is opgenomen op de officiële QGC-kaart, die een totaal beeld geeft van alle bomen die in het hele land zijn geplant.