248436

De Easy on Board isobus-app van Claas komt niet alleen beschikbaar voor de triplemaaier combinatie, maar ook voor de Rollant 455 en 454 rondebalenpers. Net als voor de Rollant 375 perswikkelcombinatie, de Cargos 8000 en 9000 opraapwagen, de Liner 3600 en 4000 hark en de Disco 9400 en 9200 maaiers.

Daarmee is de introductie van de isobus app van Claas een feit. Het bedrijf liet deze app voor tablets al tijdens de 2013 aflevering van Sima in Parijs zien. Toen won het bedrijf er ook een gouden medaille voor de innovatie voor.

245572

Adapter

Met de app kun je machines achter de trekker aansturen. Allemaal met een eenvoudige druk op het scherm. Omdat te kunnen doen is de tablet draadloos, via een draadloos WLAN netwerk verbonden met de trekker. Daarvoor heb je wel een adapter nodig, die Claas bij de app levert. Die adapter steek je in de isobus stopcontact in de cabine van de trekker.  De trekker is op zijn beurt via de gangbare isobusstekker en -kabel met het werktuig verbonden. De app is te downloaden via de Apple app-store, zo laat Claas weten. Want vooralsnog is hij alleen voor Apple gebruikers die apparaten hebben die op iOS8 draaien, beschikbaar.

Ook andere merken

De app maakt de tablet de goedkoper alternatief voor de trekkerterminal, meent Claas. De app en de tablet is namelijk ook te gebruiken met machines van andere merken. Daarnaast kun je verschillende functietoetsen die op de joystick van de Claas-trekkers terug zijn te vinden ook met de tablet bedienen. Volgens de fabrikant kun je dezelfde tablet ook gebruiken voor het opslaan van perceelsgegevens en voor het navigeren van en naar percelen. Om maar iets te noemen.

248407