Vandaag gaan we naar Zuid-Afrika.
Wie denkt dat alleen in Nederland, hakselaars zijn met een aftakas aandrijving heeft het mis. Er is namelijk ook in Zuid-Afrika 1 te vinden, deze bestaat uit een Claas jaguar 830 en Nederlands/Fins afkomstige pers de AGRONIC MultiBaler 1220.
Knoll B.V. uit Staphorst heeft de pers met bunker geleverd aan hun klant Saxeni Agric in Zuid Africa . De Zuid Afrikaanse Claas Dealer Trekland uit Balfour de Jaguar 830. Claas Dealer Trekland heeft ook de aftakas die hydrolisch aangedreven wordt gemaakt op de hakselaar. Deze Claas Jaguar 830 heeft een vermogen van 299 pk uit een 6 cilinder Mercedes- Benz OM 460 LA komt.
Over de pers:
De AGRONIC MultiBaler 1220 is dé perfecte machine geschikt voor agrarische of industriële toepassingen waar capaciteit gevraagd wordt. AGRONIC MultiBalers onderscheiden zichzelf van andere rondebalen perswikkelcombinaties en zijn geschikt voor het compacteren van een brede variëteit (vezel) producten zoals mais, gras, TMR, alfalfa, pulp, houtsnippers etc. De geheel nieuw ontwikkelde en in 2019 geïntroduceerde AGRONIC MultiBaler 1220 produceert een baal met een afmeting van 100 cm (breedte) x 110 – 120 cm (diameter variabel). Het balengewicht afhankelijk van het droge stof gehalte van het product varieert van 650 – 1000 kg. De AGRONIC MultiBaler 1220 heeft een bunkerinhoud van 4m3 en capaciteit van 40-50 balen per uur. De machine is stationair, maar tevens ook mobiel te gebruiken in het land in combinatie met een haskelaar, wat u veel logistieke kosten bespaard.
Ook zien we de pers achter een Claas Arion 620 dan wordt mais niet door een Jaguar 830 in de bunker geblazen maar door een grote broer de 960. We zien de pers niet alleen in mais maar ook in het luzerne, dit was tijdens een demonstratiedag. Deze dag was voor dat de Covind-19 wereldwijd uit brak.In het donker word ook gewoon door gewerkt.
        

photo’s: Knoll. B.V.
Tekst : J. De Rijk.