Claas komt met de nieuwe Jaguar 990 veldhakselaar. De hakselaar heeft een vermogen van 925 pk en is daarmee de sterkste machine in het Claas-programma.

 
Het vermogen van 680 kW (925 pk) haalt de Jaguar 990 uit een 24-liter MAN V12. In de Jaguar 980 ligt dezelfde motor waaruit een vermogen van 625 kW (850 pk) gehaald wordt. De nieuwe 900-serie is voorzien van een nieuwe armleuning en een nieuwe Cebis-terminal met touchscreen.
 
Nieuwe CEBIS met touchbediening voor alle JAGUAR’S.
 
Met de nieuwe CEBIS touchscreen heeft de bestuurder snel en gemakkelijk toegang tot alle machinefuncties. De belangrijkste zijn direct instelbaar via schakelaars in de armleuning.
De werking van de JAGUAR is intuïtief en mogelijk zonder voorkennis. Dit betekent dat zelfs nieuwe bestuurders de machine veilig kunnen bedienen en hun potentieel binnen zeer korte tijd volledig kunnen benutten. Indien nodig kan de bestuurder de JAGUAR op vier manieren bedienen:
 
Een simpele tik op het touchscreen en de nieuwe CEBIS-terminal reageert met directe toegang tot alle machinefuncties.
>7 instellingen kunnen worden geprogrammeerd als favorieten en worden opgeroepen via tuimelschakelaars op de CMOTION-bedieningshendel.
>CEBIS draaiknop en drukknop.
>Directe aanpassing via schakelaar.
Voor optimaal zicht onder alle omstandigheden is de CEBIS-terminal veelzijdig instelbaar. Vanuit zijn normale positie in het gezichtsveld van de bestuurder kan deze volledig rechts van de armleuning draaien. Bij het oogsten van maïs heeft de bestuurder bijvoorbeeld een optimaal zicht op het hele opzetstuk. Een nieuwe stuurkolom maakt een optimale aanpassing van het stuur aan de behoeften van de bestuurder mogelijk.
 
Nieuw: CEMOS AUTO PERFORMANCE regelt het motorvermogen en de rijsnelheid.
Met CEMOS AUTO PERFORMANCE houdt de JAGUAR de ingestelde snelheid constant en regelt het motorvermogen en de rijsnelheid afhankelijk van het gewas. Bij een toenemende oogst wordt eerst het motorvermogen verhoogd en vervolgens de voertuigsnelheid verlaagd.Bij een mindere oogst wordt het motorvermogen automatisch verminderd. Het motortoerental blijft dus constant, abrupte belastingveranderingen vallen weg. Dit leidt tot een uniforme gewasstroom met hoge operationele veiligheid en lager brandstofverbruik. De bestuurder wordt tijdens inspannende oogstactiviteiten ontlast.Terra-Trac
De nieuwste hakselaar kan op TERRA TRAC-rupsen worden gezet. Die zijn met een speciaal kopakkerbeschermingssysteem uitgevoerd. Tijdens een draaiende manoeuvre worden steunrollen in de rupsen hydraulisch naar beneden gedrukt. De voorste rol komt omhoog, waardoor het contactgebied met een derde wordt verkleind.

 
 
JAGUAR 800 met sterkere aandrijving.
De JAGUAR 800 wordt geleverd met versterkte aandrijving. De aandrijving van de vooras en achteras zijn volledig opnieuw ontworpen. Zo kan de DIRECT DISC 600 ook worden gebruikt op de JAGUAR 880 (880 alleen voor Engeland, Ierland en Italië) en 870.
Door een toename van de systeemdruk neemt de trekkracht van de hydrostatische rijaandrijving op de JAGUAR 800 met 11% toe. Dit levert reserves op, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. Bovendien heeft de  Jaguar 800 ook het nieuwe CEBIS-bedieningsconcept.