Nieuwe meetapparatuur voor hooi / silage / stro en graan.
Bij de professionele handel in stro en hooiopslag speelt het vochtgehalte een cruciale rol. De exacte waarde biedt de noodzakelijke basis voor het bepalen van kwaliteit. Voor het komende oogstseizoen biedt CLAAS een vernieuwd assortiment meetinstrumenten aan.
Exacte waarden door automatische dichtheidscompensatie
Een opvallende nieuwigheid in het aanbod is de vochtmeter voor hooi, silage en stro met automatische dichtheidscompensatie. Hij heeft een druksensor op de sonde. Wanneer de lans in de baal wordt geplaatst, wordt de dichtheid van de baal automatisch bepaald. Het apparaat bepaald de waarde direct in de capacitieve meting, het resultaat wordt berekend op basis van de dichtheid van de baal. Een handmatige en vaak onnauwkeurige invoer van de baaldichtheid als correctiefactor is geëlimineerd.

Grote opslag en eenvoudige update
Het geïntegreerde geheugen is geschikt voor in totaal 1.000 metingen. Een USB-poort maakt het eenvoudig downloaden van de waarden mogelijk, evenals een update van de software. De antisliprubbergreep en de duurzame sonde zorgen voor langdurig gebruik, zelfs bij balen met hoge dichtheid.
Met deze apparatuur is de nieuwe vochtmeter geschikt voor professioneel gebruik, met name bij stro- en hooiwagens en professioneel gebruik van de pers.
Naast de meetapparatuur voor hooi, silage en stro, bieden de verkooppartners van CLAAS verschillende versies van vochtmeters voor volle grond en granen aan.