CLAAS heeft de Shredlage Technology in eigen handen.

26 10_8417

Sinds de maisoogst van vorig jaar (2015) werd bekend dat Claas een licentieovereenkomst met het Amerikaanse bedrijf Shredlage LLC had.

13925397_1037083076347292_1513275965179031344_n


Claas deed het produceren van deze Hakselmethode dankzij een licentieovereenkomst. De contractuele details over de overeenkomst werden stil gehouden.

De duidelijke voordelen voor de klant van SHREDLAGE hebben overtuigde ons. Met de overname van het bekende merk, hebben we het complete concept als een internationale marktleider veldhakselaars , verklaart Hermann Lohbeck,hij is bij Claas verantwoordelijk in de raad van bestuur is voor het segment ruwvoerwinning.


Onder de merknaam Shredlage, als bekende technologie is een nieuw soort silomaïs bewerking, Dit is maïs met grote lengtes van 26 tot 30 millimeter gehakseld. Wat van cruciaal belang is, is het verdere verwerken met de ingebouwde shredlage technologie.
De bewerking van het materiaal verhoogt de oppervlakte van het gehakselde product vele malen meer, wat tot een verbeterde bacteriële fermentatie zorgt en vooral voor de vertering in de pens van de koe van belang is Deze aanpak moet de structuur van het effect van kuilmaïs in de pens sterk vergroten en meer voedingswaarde uit de plant ter beschikking laten komen voor de dieren. Dit leid tot de verhoging van de melkproductie. Ook voor de verbetering van de penswerking is structuur in het kuilvoer voor de gezondheid van de kudde van groot belang.


 
 


Tekst: R.Sterken/ J.de Rijk. Foto’s: Claas Holland/CLAAS