CLAAS introduceert de LEXION 6000-serie Straw Walker maaidorsers in Noord Amerika

Omaha, NE – juni 2020 – CLAAS Amerika kondigt de lancering aan, van de geheel nieuwe LEXION 6000-serie Straw Walker.

De nieuwe technologie biedt een technische mix van efficiëntie, precisie en gemak die uitblinkt in gewassen zoals tarwe, koolzaad en graszaad – allemaal in een betrouwbare en gemakkelijk te onderhouden machine.


De twee nieuwe modellen waar uit gekozen kan worden is de 6800 en 6900,en zijn ontworpen om tijd te besparen en het werk gemakkelijker te maken voor boeren die een efficiënte scheiding willen zonder overmatig dorsen van graan of schadelijk stro.
“LEXION-maaidorsers hebben een reputatie opgebouwd voor het leveren van hogere oogstefficiëntie en productiviteit, het besparen van brandstof en graan en het verlagen van de oogstkosten voor meer dan twintig jaar”, zegt Blake McOllough, Product
manager – Combines, CLAAS Amerika.”Ze zijn daarnaast ontworpen met het oog op efficiëntie. De LEXION 6000-serie Straw Walker doet dit met een nieuwe geavanceerde technologie om operators in recordtijd hectare te laten oogsten.

Verbeterde efficiëntie voor meer doorvoer.
Met de grotere capaciteit van de nieuwe LEXION 6900 en 6800 zorgen de nieuwe machines voor tot wel 25 procent meer doorvoer.Het APS SYNFLOW
WALKER dors- en afscheidingssysteem heeft de meest directe gewasstroom in de industrie en is de enige combinatie op de markt met een acceleratietrommel voor constante gewasversnelling, efficiënte graanscheiding en zachte strobehandeling zonder dat er offers hoeven te worden gebracht. Het brengt de versnelde gewasstroom van APS samen met een extra scheidingstrommel na de dorstrommel, wat zorgt voor een uitzonderlijke, brandstofzuinige doorvoer en de hoogste strokwaliteit. In combinatie met de grootste graantank in de branche en de hoogste lossnelheden, zijn de nieuwe LEXION-Straw Walkers gemaakt om meer hectares te oogsten zonder compromissen.

Verhoogde precisie door geavanceerde technologie.
De LEXION-maaidorser biedt operators de voordelen waarnaar ze op zoek zijn. De maaidorser is uitgerust met meer bedieningselementen in de cabine en on-the-fly aanpassingsmogelijkheden, samen met de hoogste kwaliteit feedback van de machineprestaties . Het toppunt van precisie is het CEMOS AUTOMATIC-automatiseringssysteem voor maaidorsers, dat autonome en automatische realtime aanpassingen in het veld maakt. Dit alles gebeurd met meer precisie en snelheid dan een ervaren bestuurder.

Optimaal gemak voor minimale stilstand.
Met de snelste transportsnelheid in de branche, van 40 km/u, haalt de nieuwe LEXION-maaidorser niet alleen operators sneller door het veld, maar brengt ze deze ook sneller naar het volgende veld.Nieuwe conversiemogelijkheden in de cabine maken het eenvoudiger en sneller om tussen gewassen te schakelen wanneer dat nodig is. Daardoor word de conversietijd van gewassen met meer dan 50 procent verkort. Er zijn intuïtieve verbeteringen in het cabineontwerp aangebracht voor het comfort van de machinist. De dagelijkse onderhoudstijd wordt verkort met functies zoals het automatische centrale smeersysteem en DYNAMIC COOLING om de onderhoudsintervallen van het luchtfilter met maximaal twee weken te verlengen.

“De LEXION is de enige maaidorser die in dezelfde tijd meer gedaan kan krijgen”, zegt McOllough. “Met een uitzonderlijke, zuinige doorvoer;zachtere graanbehandeling; en de hoogste strokwaliteit, sluiten de nieuwe maaidorsers LEXION 6900 en 6800 geen compromissen. ”

Foto’s: Claas. Tekst: Claas ,vertaalt: J.de Rijk/ M.Slootman.