CLAAS machines geassembleerd in Noord-Kazachstan. Onder begeleiding van hooggeplaatste regeringsvertegenwoordigers startte CLAAS onlangs haar nieuwe assemblagefabriek in Kazachstan. Naast TUCANO maaidorsers worden hier de XERION, en later ook de TRION geassembleerd.

Een van ‘s werelds grootste fabrikanten van landbouwmachines, CLAAS, gaat producten produceren in Kazachstan. Aan de vooravond van de uitvoering van het investeringsproject ondertekenden buitenlandse zakenlieden, vertegenwoordigers van het ministerie van Industrie en Infrastructuurontwikkeling van Kazachstan met de steun van KAZAKH INVEST een speciaal investeringscontract. Volgens de overeenkomsten verbindt de joint venture «CT Assembly» LLP zich ertoe om binnen vijf jaar geleidelijk de industriële assemblage van landbouwmachines CLAAS een productielocatie in Petropavlovsk op te zetten. We hebben het over de productie van CLAAS-maaidorsers van de modellenreeks TUCANO 580, 450 en 430, met daarnaast CERIO-maaiborden en CLAAS XERION 4500-tractoren.

In het eerste jaar van de uitvoering is het de bedoeling om de mechanismen van de productiesite te debuggen ofwel de bugs uit het systeem te halen. Het is de bedoeling om in deze periode tot 100 TUCANO-oogstmachines te produceren. Daarnaast is het de bedoeling om geleidelijk verschillende technologische bewerkingen voor elk type landbouwmachine in te voeren. Dus om het samenbrengen van de tractoren in 2022 te garanderen, is het werk van de inbedrijfsstelling voor de productie van XERION-tractoren gepland voor september/oktober van dit jaar. Ook zullen dan de technische tests van motoren en hydraulische systemen beginnen.
In de jaren die volgen zullen zowel de volume van het industriële assemblagewerk op het grondgebied van Kazachstan, als het aantal geproduceerde landbouwmachines, met name TUCANO-maaidorsers en XERION-tractoren, toenemen. Alle geproduceerde voertuigen zijn gecertificeerd en voldoen daarmee aan de vereisten van de huidige, technische voorschriften van de douane-unie en ontvangen een certificaat van oorsprong van de goederen, evenals een apart paspoort voor elk zelfrijdend voertuig. Naast de TUCANO, de XERION en diverse maaidekken zal in de toekomst ook de nieuwe TRION maaidorser direct in Kazachstan worden geassembleerd.
“CLAAS is al zo’n 30 jaar aanwezig op de markt van Kazachstan en al die tijd hebben we de reikwijdte en vormen van samenwerking met boeren in het land uitgebreid. De ondertekening van de CIC is een belangrijke mijlpaal in deze ontwikkeling en we verwachten dat de nieuwe kansen die zich voordoen de bijdrage van het merk CLAAS aan de succesvolle ontwikkeling van de agribusiness van het land nog belangrijker zullen maken”zegt Dr. Nils Roitsch , Regionaal Directeur van CLAAS in de EAEU. “De ondertekening van een speciaal investeringscontract opent nieuwe perspectieven voor boeren in Kazachstan, aangezien zij dankzij deze overeenkomst een heel aantal voordelen zullen ontvangen; onder andere een aantal belastingvoordelen en toegang tot overheidsfinanciering. We zijn een bedrijf dat ernaar streeft om onze klanten en partners te voorzien van moderne, hoogwaardige apparatuur, en die in staat zal zijn om de levertijd te verkorten en hun volumes te vergroten, en belangrijker nog, zulke financiële voorwaarden te bieden die een andere belangrijke bijdrage zullen leveren aan het verbeteren van rentabiliteit van de landbouwactiviteiten in Kazachstan.”zegt Joerg Fochepot , CEO van CT AGRO. “Trouwens KAZAKH INVEST assisteert al enkele jaren bij de uitvoering van dit project. We zijn blij dat het bedrijf met wereldwijde erkenning is begonnen met de implementatie van het project in Kazachstan. Ik geloof dat na het betreden van de Kazachstaanse markt van zo’n grote speler, andere Duitse bedrijven ook een positieve beslissing kunnen nemen over de implementatie van investeringsprojecten in ons land.”aldus Ainur Zhumanbayeva, projectmanager van KAZAKH INVEST.

Het is benoemingswaardig dat het speciale investeringscontract wat door de bedrijven is ondertekend, investeerders bevrijdt van het betalen van douanerechten bij het importeren van apparatuur en componenten. Dit zal de kosten van eindproducten aanzienlijk verlagen. CT AGRO Company is sinds de oprichting in 2000 een betrouwbare partner op het gebied van de levering en service van landbouwmachines in Kazachstan. CT AGRO maakt sinds 2014 deel uit van de Royal Reesink Group in Nederland. De CT AGRO Company heeft 13 vestigingen, die alle regio’s van Kazachstan bestrijken, en begeleidt bij alle thema’s van aankoop en service van hoogwaardige apparatuur van CLAAS.

Gevonden via linkedin Foto’s via CT AGRO (Reesink Group).