Met Nederlandse chauffeurs door Europa en verder. Deel 23

Chauffeurs Van der Vlist Twente on the road. Vandaag in deel 23 van de serie: Claas machines op transport door Van Der Vlist Twente. Verschillende machines van Claas die naar alle delen van de wereld gaan. Een deel gaat via de weg en een ander deel  via de haven zodat de machines in een groot vrachtschip naar hun bestemming varen.  In deze serie zien we machines die naar Noord America gaan, het is de 2de deel van de serie usa die we eerder zagen, nu zien we ook wat persen die kant op gaan. Dit keer zien we de Axion 800 serie, de persen zijn vooral de Quadrant 5300 van de vierkanten pakken gaan de kant op, ook veel al de rondeballen persen van de serie Variant en de Rollant vertrekken naar Noord America.

Over van: Van Der Vlist Transportgroup.
Van der Vlist en Van der Vlist Twente (voorheen Zwaar Transport Twente) rijden door heel Europa maar ook buiten Europa weten ze de weg te vinden .Van der Vlist Twente heeft circa 30 trucks, die sinds 2016 in oranje zijn gespoten dat is namelijk de huis kleur van Van der Vlist group. Van der Vlist  is opricht in 1930 heeft zich ontwikkeld tot één van de Europese marktleiders op het gebied van speciaal- en zwaartransport. Zij hebben in Nederland circa 185 verschillende vrachtwagens en ruim 280 verschillende opleggers voor alle uitlopende klussen. Van Der Vlist Twente vervoert dan ook veel landbouwmachines die gaan vanaf de fabriek naar de Claas Dealers. Een ander deel gaat naar de havens van Antwerpen en Zeebrugge in België  en de Duitse plaatsen Lübeck, Travemünde, Kiel, Bremerhaven, Hamburg, en Deggendorf alwaar veel machines met de boot naar hun eind bestemming gaan. Van der Vlist en Van der Vlist Twente vervoeren ook machines van Claas  naar ondermeer naar Duitsland, Bulgarije, Denemarken, Roemenië, Frankrijk, Spanje en natuurlijk Nederland!!


2 Variant persen en 1 Rollant Uniwarp.

Verschillende type’s uit de Rollant serie.

2 Claas Quadrant 5300’s 1 Chauffeur heeft meerdere dagen heen en weer gereden tussen Metz waar De fabriek staat en de haven.

Axion’s 800 serie, in Noord America word veel steekassen gebruikt met flenzen.

Een Tier 5f is van de nieuwste serie onder weg, Nog 2 Axion’s de Arion 400 achter op, gaat naar een ander land.

Tekst: J.de Rijk. Foto’s: Chauffeurs van deze vrachtwagens.