Met Nederlandse chauffeurs door Europa en verder deel 5Chauffeurs Van der Vlist Twente on the road.
Vandaag zien we het 5de deel al, van de serie Claas machines op transport door: Van Der Vlist Twente. Zo zien we Veel Machines van Claas gaan de hele wereld over een deel via de weg, maar ook via een groot vrachtschip. In dit 5de deel zien we de Claas Xerion zowel het oudere model als de nieuwe met MTU motor, Claas Axions 800 serie. Ook dit keer weer verschillende modellen combines van Claas. Dit keer de Avero en de Tucano die naar Bulgarije zijn getransporteerd. En een Claas Tucano Montana.
Van der Vlist en Van der Vlist Twente rijd in groot deel van Europa en erbuiten. Veel gaan machines gaan vanaf de fabriek naar Zeebrugge in België het schip op, maar ook in de Duitse plaats Lübeck-Travemünde gaan veel machines met de boot naar hun eind bestemming. Van der Vlist en Van der Vlist Twente rijd ook Claas machines naar Bulgarije,Denemarken,Roemenië,Frankrijk,Spanje en natuurlijk Nederland!!

Een Claas Xerion van de oudere model, Voor Kazachstan. Deze werd gelost in de haven van Lübeck-Travemünde.

De Xerion onder weg naar Frankrijk.
De Avero en de Tucano, onderweg… in Europa zijn de wegen nog goed, en ruime parkeerplaats.^^ Buiten Europa zijn de wegen in minder goede staat. ^^

Aan de grens van Bulgarije/ Roemenië.

^^lossen bij een van Claas dealers. ^^
 

Een vreemde tussen de oranje en grijze trucks. Lock Transport met twee Claas Axion’s.

Tekst: J. de rijk. Beeld: chauffeurs van deze vrachtwagens.