Een beurs voor de groente-fruit en wijnbouwteelt.De Sima in Parijs is een bekende beurs die altijd in februari word gehouden om de 2 jaar. Nu werd Claas Holland getagd op Twitter door Promosalons Agri dat Claas Frankrijk op de beurs Sitevi stond. Dit is een vakbeurs in het zuiden van Frankrijk. Deze drie daagse beurs is gericht op de groente, fruit en wijn teelt, deze teelt worden het meeste smalspoor trekkers gebruikt.

Bij Claas is dat de Nexos serie.
De Nexos serie bestaat uit:  14 verschillende modellen, die zich onderscheiden qua vermogen en afmetingen. Alle nieuwe modellen zijn uitgevoerd met een FPT-4-cilinder-motor, die aangenaam rustig loopt en een grote trekkracht heeft en enorm trillingsarm werkt. Het vermogen van de beschikbare motoren loopt van 75 pk tot 112 pk.

3 Varianten in de breedte.
De afmetingen van de Nexos varianten beginnen bij 1 m buitenbreedte bij het model VE voor smalle rijen, bij het model VL voor bredere wijngaardrijen vanaf 1,26 m en voor het gebruik in de fruitteelt zijn er met het model F breedten vanaf 1,45 m beschikbaar. Alle motoren van de verschillende modellen zijn ondanks compacte afmetingen met geavanceerde uitlaatgastechniek zoals dieselroetfilter, dieseloxidatieskatalysator en externer, gekoelde uitlaatrecirculatie uitgerust en voldoen aan de eisen van de EU-uitlaatgasnorm IIIB (vergelijkbaar met Tier 4i).

Naast alle kleine Claas Nexos modellen stond er ook een Claas Axion 950 (Tier4f).

Foto’s : Promosalons Agri