CLAAS ronde balenpers VARIANT 485 RC PRO ontvangt “DLG-GOEDGEKEURD” kwaliteitserkenning.
Harsewinkel / Metz februari 2017.
De Duitse Agricultural Society (DLG) heeft getest in een uitgebreide praktijktest en bekroond met de felbegeerde keurmerk “DLG erkende” de nieuwe CLAAS VARIANT 485 RC ronde balenpers PRO. De test die gedaan zijn is in aanvulling op diverse praktische opdrachten functionele tests in kuilgras en stro en een evaluatie van de behandeling door boeren. Bovendien is het gedrag van de pers onderzocht bij gereduceerde aftakastoerental. In het eindrapport verklaart de DLG de VARIANT 485 RC PRO zeer goede resultaten.
Nieuwe variabele ronde balenpers.
De VARIANT 400 is de nieuwe variabele ronde-balenpersen gemaakt door CLAAS. Bij deze persen hebben de ontwerpers aanzienlijke verbeteringen op het gebied van product flow, baalvorm en binding aangebracht, die intensief door de DLG werden getest in uitgebreide praktische testen uitgevoerd, zowel in kuilvoer en in stro.
Hoge doorvoer.
Een hogere bandsnelheid bij nominale snelheid, hoger openen en sluiten van snelheden van de achterklep en andere technische verbeteringen in de VARIANT 485 RC Pro geeft een verhoogde doorvoersnelheid per uur. Dit werd bevestigd door de DLG testers. In veldproeven, vonden ze een verwerkingscapaciteit met inbegrip van alle permanent en draaien tijden van 40,4 t kuilvoer versgewicht per uur bij gebruik op 5,1 km / h, 14 messen. De gewastoevoer was zelfs tot 165,4 t / h.

Balen zijn optimaal verdicht.
Zelfs met de hogere verdichting van CLAAS pers waren onderzoekers zeer tevreden. Met een snelheid van 3,6 km / h (DLG-standaard) en een gecomprimeerde dichtheid van 100% met 7 messen in silagebalen had een gemiddelde dichtheid van 449,4 kg / m3 met 38,3% DS. Positieve proeven laten ook de gelijkmatige dichtheid zien, die werd gemeten op de DLG test: een vaste bol kern met de hoogste dichtheid tussen baal kern en buitenlaag.
Lager toerental verlaagt het brandstofverbruik aanzienlijk.
Vooral overtuigend is de  CLAAS VARIANT 485 RC PRO-test voor gebruik met verminderde aftakastoerental. Bij het persen, met 800 in plaats van 1000 omw / min daalde het gevraagde vermogen en brandstofverbruik.

Tekst en beeld : CLAAS. Vertaalt: Rudy Sterken