Claas wint prijzen en Machine of the Year.
248716
De afgelopen Agritechnica is Claas in de prijzen gevallen met de Lexion 700 series.
De Lexion 700 werd uit geroepen tot Machine of the Year 2016, de prijs word jaarlijks uit gereikt. De jury bestaat uit 19 personen uit  8 Europese landen. De Machine of the Year bevat 16 verschillende categorieën op de nieuwste innovaties ,  met de sima won Claas ook de prijs Machine of the Year 2015 met de Tucano maaidorsers. De jury bekroonde Claas op de innovaties v/d reiniging en het systeem dat controle van de productstroom uitvoert.
Naast deze prijs won Claas ook de Marketing Award voor reclame thema : Richtig gute Arbeit, Tractoren von Claas. Ook wel in het Nederlands genaamd, Werkelijk goed werk. Tractoren van Claas .
Finland.

Claas op de beurs KoneAgria in Finland photo from Ilkka Suur-Uski

Claas op de beurs KoneAgria in Finland photo from Ilkka Suur-Uski


Naast deze prijzen en de 5 zilveren DGL-medaille heeft Claas ook de eerste Tractor verkocht in Finland, daar gaat het er anders aan toe. In Nederland trekken de fabrikanten de macht naar zich toe, in Finland zijn enkele oppermachtige importeurs de baas. Zij bepalen het assortiment, niet de fabrikant. Vergelijk het met de supermarkten in Nederland. Claas verkocht in Finland de hakselaars,maaidorsers en de groenwinnings machines al, daar zijn de tractoren bij gekomen.
photo from Ilkka Suur-Uski

Claas op de beurs KoneAgria in Finland photo from Ilkka Suur-Uski