Claas Orbis 600 SD een maisbek voor 8 rijen mais.
Claas maakte in 2014 bekent dat er voor 2015 een model bij kwam bij de Maisbekken de Orbis 600 SD, dit model is vaak te zien bij loonwerkers en is niet meer weg te denken. Wat maakt de Orbis SD bijzonder dat veel loonwerkers in Nederland en België deze vaak aanschaffen? Claas bied 5 modellen in de Orbis oogstbek aan. hier onder het verslag van de Orbis. De Orbis is inzetbaar in vele staande gewassen zoals: Maïs, GPS( Gehele plant Silage), Miscanthus, Sorghum, en Triticale, in Nederland zien we de Orbis SD vooral in de Maïs.

Voor de Claas Jaguar series.
De Orbis met 6m werkbreedte is speciaal voor de oogst van kleine tot middelgrote gewassen. De Orbis-serie bestaat uit 4 modellen . Tot nu toe zijn er de Orbis. 450,600,750 en 900, met werkbreedtes van 4.50 m tot 9.00 meter. De Orbis 600 met 6m werkbreedte is het best verkochte model. Het word bij meest uiteenlopende omstandig heden in gezet. De Orbis-serie is in 2014 uitgebreid met een 2de 6 meter model, de Orbis 600 SD (SD= small disc).
De bekende Orbis gebruikt 4 grote maaischijven die is uit stekend geschikt voor de oogst van middel-tot extreem hoge mais-gewassen.
De nieuwe Orbis 600 SD werkt met 6 maaischijven waar bij de buitenste maaischijven zijn vervangen door 2 kleine maaischijven en twee extra transporteur drums.
Dit concept van de combinatie van kleine en grote schijven heeft zich al bewezen bij de Orbis modellen 450,750 en 900 toont in mager mais jaar, zijn voordelen van de grote en de kleine schijven in combinatie met de transporteur drums een constante gewasstroom. En bieden voornamelijk bij de kortere planten een hoge bedrijfszekerheid.
Net zo als alle andere modellen staat de  ORBIS 600SD garant voor: geringe aslast, optimaal overzicht en een gering krachtverlies.
door de zeer korte aanbouw maakt hij het manoeuvreren makkelijk en garandeert een hoge wendbaarheid zelfs in krappe bochten.
voor transport over de straat worden de zijkanten vertikaal opgeklapt.
Het nieuwe model kan net zo als de andere ORBIS modellen worden uit gerust met het elektro-hydraulisch aangestuurde AUTO CONTOUR. De standaard uitrusting heeft een mechanisch pendelframe.
voor afstemming van de goeie invoersnelheid en haksellengte zijn alle modellen verkrijgbaar met een standaard of een drie versnellingsbak.
Bovendien zijn de opties als autopilot ervoor om te zorgen dat de bek niet in de grond hapt.De  ORBIS 600 SD bek is zins 2015 leverbaar voor de JAGUAR 800 en 900 serie. De bekende ORBIS 600 bek met de
4 even grote schijven blijft gewoon in het het programma. Daarmee biedt CLAAS ook in het hoogste segment de optimale producten.

De  ORBIS 600 SD bek is zins 2015 leverbaar voor de JAGUAR 800 en 900 serie. De bekende ORBIS 600 bek met de
4 even grote schijven blijft gewoon in het het programma. Daarmee biedt CLAAS ook in het hoogste segment de optimale producten.
De film van de Claas Orbis 600 SD , is gemaakt door Hans van het Goor – Dutchpictures Agro :

 
Tekst: J. De Rijk. Beeld: Claas/ Kamps De Wild.