IMG_1775

R Hoekenga Mechanisatie bv, leverde een nieuwe Claas SCORPION 9055 af.R Hoekenga Mechanisatie bv, heeft onlangs een  Claas SCORPION 9055 die zeer uitgebreid is, de klant wilde graag de beste wat er is.
IMG_1777

Over de SCORPION van Claas.
De zes SCORPION modellen 9055 tot 6030 imponeren met hun prestaties. Alle modellen hebben aanzienlijk meer hef- en opbreekkracht en meer hydraulisch vermogen voor maximale laadcapaciteit en maken de SCORPION tot een onmisbaar werktuig op uw bedrijf.

IMG_1778
Werkelijk comfortabel.
Nieuwe normen in de cabine.
De meest comfortabele werkplek, die ooit voor de SCORPION heeft bestaan. Het nieuw ontwikkelde cabineontwerp maakt indruk door zijn grotere binnenruimte en nogmaals verbeterd zicht rondom. Ook de onderste helft van de gedeelde deur is nu van glas voorzien. Met specifieke uitrustingen zoals een gekoeld opbergvak komt de SCORPION aan alle individuele wensen tegemoet.
Werkelijk belastbaar.
Nieuwe dimensies.
Ontwikkeld voor meer prestaties. De topmodellen SCORPION 9055 en 7055 kunnen 5,5 t heffen. Een compleet nieuw chassis en massieve segmenten van de telescooparm behoort de SCORPION tot een toonaangevende machine in zijn klasse.
Werkelijk efficiënt.

IMG_1779
SMART ROADING.
CLAAS biedt bij de SCORPION de VARIOPOWER aandrijving als PLUS versie aan met het nieuwe SMART ROADING systeem voor nog dynamischer rijden en meer schuifkracht. Met ingeschakelde SMART ROADING zakt automatisch het motortoerental bij het bereiken van de eindsnelheid in de rijmodus vierwielaandrijving en voorasbesturing. Het dieselverbruik wordt duidelijk lager bij transportwerk en interne overslagwerkzaamheden – beslissende voordelen in termen van rendabiliteit en comfort.

IMG_1780
Werkelijk geperfectioneerd.
Tot in detail doordacht.
Een spanband of ketting, om iets te verladen, een vetspuit, gereedschap en alles wat men nodig heeft, kan aan de achterkant van de machine worden opgeborgen. In de laaggelegen contragewichten zijn twee grote opbergvakken geïntegreerd. Samen hebben ze 44 liter inhoud. Het deksel kan worden vergrendeld en afgesloten.
Het bedieningsconcept en aanbouwwerktuigenfuncties.
Met het nieuwe bedieningsconcept kunnen alle functies snel en nauwkeurig worden uitgevoerd.
Voor nog gemakkelijker wisselen van de voorzetstukken kunnen de aansluitingen op de werktuigdrager met lopende motor door een druk op de knop drukloos worden geschakeld.
Het unieke concept van de geleiding van de koellucht, de elektronische regeling van het ventilatortoerental en het omkeren van de draairichting van de ventilator bij maximaal toerental garanderen een hoge bedrijfszekerheid.
De term SMART HANDLING betekent bij de SCORPION verreikers innovatieve functies, die de bestuurder ondersteunen. Met het nieuwe verticale heffen is het voor het eerst mogelijk de last exact horizontaal te heffen en te laten zakken.

Met dank aan R Hoekenga Mechanisatie bv.