De eerst Claas Torion Sinus in Middenmeer.

De Kruyf Mechanisatie heeft aan loon- en kraanverhuurbedrijf J. Hesp en Zonen, een Claas Torion Sinus shovel af mogen leveren. Zij hebben gekozen voor een Torion 956 Sinus met een hefvermogen van 5575 kg, een hefhoogte van 3,70m, een 106pk DPS motor, hydrostatische aandrijving tot 40 km/u met twee rijbereiken. De Torion heeft een eigen gewicht 9070 kg. Het grote voordeel van deze Torion shovel is de sturende achteras, dat wil zeggen dat deze wielladers nu knikbesturing én fuseebesturing hebben. Hierdoor heb je een 10% kleinere draaicirkel. Bijkomend voordeel is dat de kieplast hoger is, vanwege een kleinere knikhoek. Met andere woorden: de wiellader staat rechter, waardoor deze meer kan tillen. Een mechanische stuurstang tussen voorwagen en achteras, zorgt er voor dat shovel altijd synchroon meestuurt. Loon & kraanverhuur bedrijf J. Hesp en Zonen gaan hem veel inzetten voor profileren van de onder-banen. De Kruyf Mechanisatie heeft samen met loon- en kraanverhuurbedrijf J. Hesp en Zonen, de shovel voorzien van onder andere; Leica MCP 80 machinebesturing met zowel een 2D (laser) en 3D (totalstation), Cejn Multi-x duo snelkoppelingen voor snelle en makkelijke aankoppeling van de aanbouwdelen en een joystick besturing, extra werk-verlichting en een vacuümpomp opgebouwd. De vacuümpomp, de aansturing en de opbouw is compleet in eigen huis ontwikkeld en gemaakt door het bedrijf zelf. Deze vacuümpomp word gebruikt om met zuignap stelcon-platen te leggen.

Bij Claas Dealer: De Kruyf Mechanisatie.  Klaar voor de levering aan: Loon- en kraanverhuurbedrijf J. Hesp en Zonen.

Afgeleverd bij: Loon- en kraanverhuurbedrijf J. Hesp en Zonen. Achter op de eigen gemaakte vacuümpomp.
In de cabine, de aansturing van de vacuümpomp en de joystick besturing voor de levellerbak/afrijbalk die uitgerust is met een lazers

Het profileren van de zandbaan met zowel een 2D (laser) en 3D (totalstation). De levellerbak/afrijbalk is ook in eigen beheer gebouwd.

Het Leggen van stelcon platen en het wassen met een stenentrommel van oude stenen voor hergebruik.

 

Wij wensen loon- en kraanverhuurbedrijf J. Hesp en Zonen veel plezier met hun nieuwe Claas shovel!
Tekst: De Kruyf Mechanisatie/J. De Rijk.
Foto’s : De Kruyf Mechanisatie en loon- en kraanverhuurbedrijf J. Hesp en Zonen