CLAAS breidt aanbod van maaidorsers uit, in Noord-America. 

De TRION 740 maakt Noord-Amerikaanse debuut.
CLAAS Amerika kondigt de lancering aan van de TRION die speciaal zijn ontworpen voor exploitanten van landbouwbedrijven die op zoek zijn naar superieure prestaties en een uitstekend rendement op hun investering. De gloednieuwe TRION 740 maaidorser, een klasse 7 machine, is ontworpen met het oog op maïs- en sojaproducenten en is een concurrerend aanbod voor kleine tot middelgrote landbouwbedrijven.

De TRION 740 is een volledig nieuwe klasse 7 maaidorser, die het segment nieuw leven inblaast.
“Innovatief, efficiënt, betrouwbaar en gedurfd zijn een paar woorden die ik zou gebruiken om de TRION 740 te omschrijven,” zegt Eric Raby, Senior Vice President voor CLAAS Amerika. “Door te luisteren naar de behoeften van onze klanten en door onze slimste denkers in te zetten voor onderzoek en ontwikkeling, biedt CLAAS zijn klanten echt innovatieve producten die hun landbouwbedrijf naar een nieuw productiviteitsniveau zullen tillen.
Deze producten zijn het resultaat van jaren onophoudelijke ontwikkeling gericht op het verbeteren van de efficiëntie, het verhogen van de productiviteit en het overtreffen van de verwachtingen van de landbouwer. De TRION is ontworpen voor maïs- en sojaboeren die op zoek zijn naar een betrouwbare machine in de juiste maat en voor de juiste prijs, die toch hoge prestaties levert. TRION 740 maaidorser levert vermogen en betrouwbaarheid in een betaalbaar pakket.

Al bijna 25 jaar bepalen CLAAS maaidorsers de norm voor capaciteit en efficiëntie op boerderijen in heel Noord-Amerika. Die erfenis wordt voortgezet met de toevoeging van de TRION 740 aan het CLAAS-productportfolio. De TRION is nieuw ontworpen om kleine tot middelgrote landbouwers een concurrentievoordeel te bieden. De TRION is een maaidorser van bewezen componenten die men van CLAAS mag verwachten, samen met nieuwe innovaties om de oogstomstandigheden van vandaag te maximaliseren.

“Het marktsegment van maaidorsers van klasse 7 heeft al lang behoefte aan nieuwe innovatie”, zegt Greg Frenzel, CLAAS Product Manager – Maaidorsers. De CLAAS TRION 740 is van de grond af ontworpen om te voldoen aan de behoeften van bedrijven met 1000 tot 3000 hectare, een segment dat meer dan 30% uitmaakt van alle maaidorsers die in Noord-Amerika worden verkocht. Het nieuwste maaidorserontwerp van het bedrijf geeft dit segment een nieuwe impuls door het leveren van CLAAS-innovatie in een ongeëvenaard gewasstroomontwerp op een betaalbaar en betrouwbaar chassis.
De betrouwbaarheid van de machine heeft een hoge prioriteit. De CLAAS TRION biedt lange smeerintervallen en verlengde slijtdelen over 60% van de gewasstroom om stilstand tot een minimum te beperken. Het is bewezen in vijf jaar veldproeven op drie verschillende continenten. Met het oog op betaalbaarheid biedt de CLAAS TRION ook actieve hellingcompensatie en een minimaal brandstofverbruik om meer geld in de zakken van de landbouwers te houden. In een maaidorser zijn dorsen en scheiden essentieel. Met de CLAAS TRION worden de dorsaanpassingen in lijn gebracht met de veranderende oogstomstandigheden gedurende de dag. Een driecilinder APS-dorseenheid leidt een 56 inch brede gewasmat voorzichtig over concave roosters in een enkele rotor, zodat er meer graan in de tank terechtkomt. Alleen CLAAS brengt individueel gestuurd cilinderdorsen en rotorscheiding samen in één machine. Met de CLAAS TRION zijn landbouwers uitgerust met een Cummins-motor van 402 pk, die een hoog koppel bij lage toerentallen levert. Dit vermogen is goed voor 12-rijige maïskolvenplukkers of maaiborden tot 40 voet breed. De graantank van 341 bussel en de lossnelheid van 3,8 bussel per seconde vereenvoudigen de graanverwerking op het veld. Een topsnelheid van 19 mijl per uur betekent dat de CLAAS TRION snel tussen de velden is. Omschakelen van maïs naar sojabonen kost minder dan vijf minuten, waardoor de stilstandtijd op het midden van de dag tot een minimum beperkt blijft.

Bron Claas of America