CLAAS TRION uitgeroepen tot FARM MACHINE 2022

De CLAAS TRION maaidorserserie is door een internationale jury uitgeroepen tot FARM MACHINE 2022 in de categorie maaidorsers.

De uitreiking vond digitaal plaats vanwege de Corona-pandemie. Om de twee jaar reikt een jury van internationale landbouw- en technologiejournalisten de FARM MACHINE Awards uit. Normaal gesproken worden de prijzen uitgereikt op Agritechnica. Doordat de belangrijkste landbouwbeurs ter wereld dit jaar werd afgelast, besloot de Duitse landbouwuitgeverij (DLV) (die verantwoordelijk is voor het evenement) de prijzen digitaal uit te reiken met één categorie per dag gedurende een periode van ongeveer drie weken. Om de twee jaar reikt een jury van internationale landbouw- en technologiejournalisten de FARM MACHINE Awards uit. Normaal gesproken worden de prijzen uitgereikt op Agritechnica. Doordat de belangrijkste landbouwbeurs ter wereld dit jaar werd afgelast, besloot de Duitse landbouwuitgeverij (DLV) (die verantwoordelijk is voor het evenement) de prijzen digitaal uit te reiken met één categorie per dag gedurende een periode van ongeveer drie weken. 

In de categorie ‘Maaidorsers’ overtuigde de serie CLAAS TRION-maaidorsers de jury. “De FARM MACHINE Award is een grote erkenning voor iedereen die aan dit product heeft gewerkt en bevestigt ons ontwikkelingsdoel van een sterk klantgerichte, technologisch breed georiënteerde middenklasse maaidorser”, verklaart Jan-Hendrik Mohr verantwoordelijk voor de Business Unit Graanoogst binnen de CLAAS Group Management. 

Zelden eerder hebben landbouwers en loonwerkers uit alle belangrijke teeltgebieden van de wereld zo’n centrale rol gespeeld in een nieuwe ontwikkeling als nu met de TRION. Het resultaat is dat we nu een reeks machines kunnen aanbieden van low-spec tot high-spec vanaf slechts 258 pk, waardoor klanten de optie hebben om technologisch te upgraden naar de LEXION of een eenvoudige machine zonder veel elektronica te gebruiken die bij hun bedrijf past.”

In de zomer van 2021 werd de TRION voor het eerst geïntroduceerd en gelanceerd in Europa onder de slogan ‘Past bij uw bedrijf’ met een breed gamma van 20 varianten herdefinieert de middenklasse maaidorsers volledig met zijn verscheidenheid aan uitrusting en modellen. Van de 258 pk vijfschudder tot de 435 pk hybride maaidorser met dubbele rotor. Bijna alle modellen kunnen worden uitgerust met een breed scala aan functies, zoals TERRA TRAC rupsbanden, schuine bandtransporteur, Montana hellingcompensatie van het chassis of verschillende uitbreidingsfasen van het CEMOS bestuurdersassistentiesysteem.

Bovendien werd ook de nieuwe CLAAS GPS pilot geïntroduceerd met de CEMIS 1200 terminal voor automatische GPS-besturing op de TRION.

De serieproductie van de TRION in de assemblagelijn van maaidorsers is in februari van start gegaan op het hoofdkantoor van Harsewinkel, dat slechts enkele maanden geleden volledig werd gerenoveerd.