photo autoturn_1_zpsltdsgy4m.jpg
Om tijdens veldwerk zonder vaste referentiepunten snel in het volgende juiste spoor te komen heeft CLAAS TURN IN ontwikkeld, een extensie op de huidige stuursystemen van CLAAS. De extensie biedt een nieuwe functie die de bestuurder automatisch gidst naar het juiste spoor tijdens het sturen.

Beginnend met een hoek van 120 graden, beveelt TURN IN de juiste bocht aan om zo optimaal mogelijk het volgende spoor in te sturen. Het enige wat de bestuurder hoeft te doen, is het activeren van het stuursysteem. TURN IN zorgt voor extreem snel manoevreren op de kopakker.

Door onder andere de snelheid en stuurhoek te analyseren wordt de optimale routeweergegeven. De bestuurder behoudt altijd de volle controle over het te bepalen spoor. Wanneer de bestuurder een voorgestelde bocht afwijst door te remmen of gas bij te geven, zal TURN IN direct een andere bocht adviseren om in het juiste spoor te komen.
Beschikbaar in 2017
TURN IN wordt in 2016 geïntroduceerd en leverbaar in 2017 voor alle automatische stuursystemen van CLAAS met een S7 of S10 terminal.