De ARION 400 van CLAAS wint met de ‘PANORAMIC’ cabine een internationale designprijs.262792


 

In 2016 maakt CLAAS weer deel uit van de Laureaten van de iF Design Awards, een internationaal gerenomeerde wedstrijd. In de discipline “Product”- categorie “Auto’s, Voertuigen, Fietsen” wint CLAAS met de tractor ARION 400 en zijn PANORAMIC cabine.
261719Tijdens de productie van zijn oogstmachines en tractoren, hecht CLAAS veel belang aan de kwaliteit, de betrouwbaarheid en de doelmatigheid, maar ook een modern en functioneel design is voor CLAAS van groot belang. Sinds meer dan 30 jaar werkt CLAAS samen met de industriële designer Paul Budde, gevestigd in Münster, die zich dit jaar heeft voorgesteld op de IF Design Award met de ARION 400, versie PANORAMIC cabine.
uitstekend zicht op het werk en op de frontlader!
Met het ontwerp van zijn nieuwe PANORAMIC cabine heeft de ARION 400 al de gouden medaille “Innovation Award 2015” gewonnen op de “SIMA-Parijs 2015”. De ééndelige voorruit van 2,41 m², bestaande uit de voorruit zelf en een glazen dak zonder dwarsbalk, betekent een echte uitdaging voor het design van de tractor : “Naast zijn kenmerkende motorkap, is de cabine uniek op de markt dankzij het nieuwe ontwerp. De voorruit loopt zonder onderbreking door in het dak, waardoor de bestuurder op ieder moment een uitstekend zicht heeft op de frontlader. Alle elementen van de bediening zijn opgesteld in functie van de bestuurder en zijn logisch geordend qua vorm en functie. De ARION 400 is een universele tractor die, dankzij zijn binnen- en buitendesign, opvalt als een hoogwaardige machine met een veilige en comfortabele werkpost”, aldus Paul Budde.
De ARION 400 concurreerde met meer dan 5000 dossiers uit 53 landen. Tijdens de evaluatie van de producten, zijn duidelijke criteria van toepassing betreffende productiekwaliteit, afwerking en functionaliteit. De gevolgen voor het milieu, de veiligheid, de innovatiegraad en nog veel meer criteria komen eveneens in aanmerking tijdens de evaluatie door de jury.
DSC_0740
Tekst: Loonwerker.be. Foto’s : Claas en database Claas Holland.