Dat de moderne landbouwmachines ook een aantrekkelijk industrieel design kunnen scoren, Claas bewijst dat met twee nieuwe producten, waardoor het opnieuw de winnaar van de internationaal gerenommeerde iF Design Awards werd.

De Claas Hakselaar Jaguar 900, werd bekroond met een iF Design Award in de categorie “Product” en het mobiele GPS radiostation RTK BASEFIELD won goud. Beide producten concurreerden met 5.575 inzendingen uit 59 landen, de jury was erg onder de indruk van de harmonieuze samenspel van techniek en esthetiek, een paar dagen geleden vond de iF Design Award Night 2017 plaats in München aan de BMW Welt. Ongeveer 2.000 gasten waren hierbij aanwezig.
Zijn succes op de iF Design Award 2017 dankt de Jaguar 900 aan de nauwe en goede samenwerking tussen Claas en het bedrijf Budde industriële vormgeving uit Münster”, zegt Dirk Lahmann, project manager voor de nieuwe Jaguar. De lijnen volgen naar het oordeel van de jury de materiaalstroom en belichaamt de macht en de kracht in de richting van de hakselaggregaten. De machine biedt een betrouwbare en comfortabele werkplek met goed gezichtsveld rondom. Bovendien is bij onderhoud alles gemakkelijk toegankelijk en afgestemd op de behoeften van de gebruiker. De grote luchtuitlaten aan de achterkant zorgen voor een optimale afvoer van de hete motorlucht,volgens de jury.

Het tweede uitstekende Claas product, is de mobiele Claas fieldbase station. De Claas RTK FIELDBASE, won “Goud”. “Niet alleen met onze machines, maar ook in onze elektronische componenten hechten we veel belang aan een perfecte balans tussen vorm en functie”, zegt Christian Radons, Managing Claas E-Systems,. De RTK FIELDBASE werkt op normale GPS signalen kan tot zes kilometer ver een machine  vlot en automatisch besturen met een nauwkeurigheid van twee tot drie centimeter. De klant kan instellingen direct op het scherm wijzigen zonder het gebruik van externe instrumenten aldus het bedrijf. De jury oordeelde over de RTK FIELDBASE: Het apparaat is indrukwekkend omwille van zijn uitstekende toepassing en is perfect aangepast aan de eindgebruiker”.
Tekst: agrarheute.com/ von Lukas Arnold, AGRARTECHNIK. Vertaalt Rudy sterken/ M. Wolslink. Foto’s Claas.