image(9)

Claas Xerion 3800 met een Kaweco zwanenhals tank op demo tour door Nederland.

image(7)

In samen werking met de Kruyf uit Nijkerk , De Vries mechanisatie, Staja en Kamps de wild is er deze week op verschillende plekken gedemonstreerd met deze combinatie van de Claas Xerion 3800 en Kaweco Double Twin Shift zwanen hals tank met 9 meter Kaweco grasland bemester.
KAWECO bouwt al ruim 10 jaar opleggertanken en zwanenhalstanken voor de CLAAS XERION. Ze worden geleverd in tandemas en tridem uitvoering met een inhoud van 22, 24 en 30m3.
Daarnaast is KAWECO de uitvinder van het Double Twin onderstel, zowel in vaste als in Shift-uitvoering.    Hier is de Double Twin Shift als zwanenhalstank uitgevoerd met een inhoud van 21 m3
Deze tank is speciaal gebouwd voor toepassingen, waarbij de klant wil voorkomen dat een spoor meerdere keren wordt overreden. Door de 4 wielen op een rij, waarbij de buitenste wielen kunnen worden uitgeschoven, lopen de sporen van de trekker precies tussen de sporen van de tank. Hierdoor ontstaat één gesloten spoor van ongeveer 4,5 meter. Op de weg voldoet deze tank met een buitenbreedte van 3,30 meter aan de verkeerswetgeving.
Door de onafhankelijke wielophanging is de tank zeer stabiel op de weg en past hij zich optimaal aan aan oneffenheden op het land. Daarnaast wordt wringen op de kopakker voorkomen, omdat de wielen onafhankelijk van elkaar kunnen draaien. De KAWECO Double Twin Shift combineert het draagvermogen van een tandemasser met de wendbaarheid van een enkelasser.
De tank kan dankzij de kogelkopophanging 7,5 ton overdragen op de XERION, die hiermee optimaal geballasteerd wordt en perfect de pk’s op de grond kan brengen.

IMG_1814IMG_1813image(20)image(18)image(3)image(2)image(1)
Met dank aan  Bart Calis van De Kruyf Mechanisatie en De Vries mechanisatie