Claas Xerion in Noord-Amerika. 
Opnieuw gaan we kijken bij de Xerion in Noord-Amerika.
CLAAS Xerion in North America.
Again we look at the Xerion in North America.
Na de introductie vorig jaar augustus(2014) op een grote landbouwshow, in Canada en Amerika is alles groot de Xerion is op zich al een grote trekker de banden zijn al 2,10 m. in doorsnede .in tegenstelling met Europa word de Xerion op 8×710/75 R42 banden geleverd. De Xerion in Noord-Amerika wordt veel gebruikt voor een grote zaaimachine of cultivator maar ook voor het verdichten van silage wordt de Xerion gebruikt hier komen we nog op terug.
De eerste Xerion staat op banden maat 900 R38 een van de weinige Xerion’s die niet met dubbellucht is uitgevoerd, achter deze Xerion zit een zaaimachine van 61 feet (18,60m) werkbreedte dat is een stuk groter dan in Nederland en Europa, de inhoud van de tank is zo’n 19 ton. De Xerion doet zijn werk op een groot graanbedrijf in de omgeving van Kisbey, Saskatchewan, Canada.
Op de foto’s is ook een Xerion te zien met dubbellucht, deze doet zijn werk in North Battleford met een Seed Master zaaimachine met een werkbreedte van 18 meter, een zaadtank van 19 ton en ammoniaktank van 13.600 liter.

After the introduction last August (2014) on a large agricultural show, in Canada and America is all big the Xerion is itself already a big tractor the links are already 2.10 diameter. Contrary with Europe become the Xerion on 8 x 710/75 R42 tires delivered. The xerion in North America is widely used for a great seeder or culivator but also for the compacting of silage become the Xerion used, here we come back to this. The first Xerion is tire size 900 R38 one of the few non-xerion’s double-tires is, behind this Xerion is seedingmachine by 61 feet (18.60 m) working width that is larger than in the Netherlands and Europe, in like the tank is Sun 19 ton. The Xerion does its job on a large grain company Kisbey, Saskatchewan, Canada and nearby.
On the pictures is also a to see with double-tyres this Xerion does its job in North Battleford with a Seed Master seeder with working width of 18 metres, the seed 19ton and ammonia tank tank of 13,600 litres.
  

Joe Cornwell and, Brennon Strain,
Many thanks for sending of the pictures.
Bedankt voor het inzenden van de foto’s