CLAAS introduceert de XERION TRAC TS met vier rupsbanden. Bovendien worden nu Stage V-motoren en CEBIS met touchscreen bedieningen gebruikt in de systeemtrekkerserie. De nieuwe XERION 4200 vervangt de XERION 4000.

XERION TRAC TS met maximaal 530 pk.
De nieuwe systeemtractor met rupsbanden is verkrijgbaar als XERION TRAC TS 5000 en 4500 met 530 pk / 390 kW of 490 pk / 360 kW. Het aandrijfsysteem van de Nederlandse fabrikant Zuidberg wordt geleverd met een bandbreedte van 30 “/ 762 mm met tapes van CAMSO. De voetafdruk van de machine neemt dus met 25% toe in vergelijking met de grootste enkele band. Dit zorgt voor veilige tractie en lage bodemdruk in vrijwel alle omstandigheden. De pendelophanging van de rupsbanden maakt de beste aanpassing aan de grond mogelijk. Samen met de verende cabine wordt een hoog rijcomfort bereikt. Het lege gewicht van de XERION TRAC TS is 24 t. In het wegverkeer is een bruto voertuiggewicht tot 30 t mogelijk. Bovendien blijft de machine in alle uitrustingsvarianten minder dan 3 m buitenbreedte.

Nieuwe XERION 4200 biedt meer motorvermogen.
In vergelijking met de XERION 4000 neemt het motorvermogen van de nieuwe XERION 4200 met bijna 30 pk toe tot 462 pk / 340 kW. Aldus heeft de tractor aanzienlijk hogere vermogensreserves voor de aandrijving van hulpeenheden, bijvoorbeeld bij het verspreiden van mest. Ook in de XERION 5000 en 4500, met de omschakeling naar het nieuwe uitlaatgasniveau, nemen de koppels in het lagere en gemiddelde toerentalbereik toe. De nabehandeling van de uitlaatgassen, bestaande uit DOC, DPF en SCR, zou kunnen worden ondergebracht in de bestaande voertuigcontouren. Dit betekent dat er op de nieuwe XERION-modellen geen visuele beperkingen voor de bestuurder zijn vanwege de uitlaattechnologie. Het onderhoudsinterval neemt met de nieuwe motoren toe tot 1000 uur, een verdubbeling in vergelijking met de vorige serie. De oliepeilstok is vervangen door een sensor.

Nieuwe armleuning biedt CEBIS met touchscreen.
In de cabine komt de armsteun van de Axion en Arion modellen. Deze hebben de bekende Cmotion rijhendel en Cebis touchscherm. Het 12-inch scherm toont duidelijk alle belangrijke machine-instellingen en biedt directe toegang tot de stuur-, transmissie- en hydraulische instellingen, evenals individuele toewijzing van de functieknoppen op de CMOTION-bedieningshendel en de armleuning. Het nieuwe startscherm toont alle individuele toewijzingen van de functietoetsen in één oogopslag en maakt ook een snelle controle van het motorolieniveau vanuit de cabine mogelijk. De individuele instellingen van het stuurprogramma kunnen op een USB-stick worden opgeslagen en naar een andere XERION worden overgedragen.