Bemesten met Claas Xerion saddle trac tussen de bergen.

In Augustus  2014 was Claas Holland een aantal dagen in Zuid-Duitsland in de deel staat Bayern. In deze omgeving kom ik vaker doordat er familie in dat gebied woont. Als ik de kans krijg en het is weer is goed, dan ga ik op pad voor de website. Vandaag gaan we kijken bij een CLAAS Xerion Saddle trac 4000 in Stöffling die aan het mesten is op grasland. Claas Holland is speciaal op zoek gegaan naar deze Xerion om het vast kunnen leggen voor de facebookpagina.
Op de Xerion is een kunststof tank gebouwd van het merk Zunhammer de tank heeft een inhoud van 16 kuub, dit word in het Duitse Traunreut geproduceerd. Achter de Xerion hangt een Zunhammer schijven bemester van ongeveer 6 meter breed.
geniet van de mooie foto’s van de Claas Xerion in een berg/heuvel gebied. In 2015 ben ik opnieuw naar Zuid-Duitsland geweest dat keer in April toen ben ik weer bij de zelfde Claas Xerion geweest. Toen was men bezig op bouwland. De Xerion is ook op video vast gelegd. helaas zijn de beelden bewogen door om zonder statief te filmen.

Tekst en beeld: J. De Rijk.