Compact en krachtig de nieuwe Claas TUCANO.
CLAAS presenteert de nieuwe TUCANO 560 met APS  hybride systeem.
Met het nieuwe model 560 breidt CLAAS haar succesvolle TUCANO combine serie uit met een krachtig model met compacte afmetingen. De TUCANO 560 heeft evenals de TUCANO 570 ook het bewezen APS systeem HYBRID. Het APS HYBRIDESYSTEEM combineert het schudder APS dorssysteem met de ROTO PLUS graanscheiding , waarmee een hoge doorvoer en een bijzonder zachte behandeling van het stro.
Grote capaciteit door het APS dorssysteem.
Het CLAAS APS dorssysteem van de TUCANO 560 wordt gekenmerkt door hoge doorvoer en consistent hoge prestaties. Het beslissende voordeel van het systeem is dat het gewas al vóór de dorstrommel van 3 m/s wordt versneld tot 20 m/s. Deze extreem hoge snelheden leiden tot sterke middelpuntvliedende krachten, waardoor een optimale graanscheiding tijdens het dorsen ontstaat. Daarnaast is een meer uniforme en snellere stroom van product gewaarborgd zelfs onder moeilijke omstandigheden.

Minder ruwe bewerking van het stro.
Een bijzonder voordeel van Shaker systemen vloeit voort uit de combinatie van het  APS-dorssysteem met de zeer efficiënte ROTO PLUS scheiding van de rest graanscheiding. De grote interne rotor van de ROTO PLUS scheiding voor de rest graanscheiding met 570 mm diameter bereikt hoge middelpuntvliedende krachten waardoor een effectieve rest graanscheiding bij lage snelheden. Naast het APS systeem en de ROTO PLUS scheiding van rest graan bij het APS dorsen kan worden aangepast door het HYBRIDESYSTEEM onafhankelijk van elkaar. Dus, de bestuurder kan kiezen voor de optimale kwaliteit van het stro en graan scheidingsinstellingen afhankelijk van het weer, de tijd van de dag, en materieel. Dus, een lage rotor TPM, tot ongeveer droog, broos stro is mogelijk instelbaar.
Compacte afmetingen met hoge prestaties
De compacte afmetingen met hoge prestaties zijn een groot voordeel van de nieuwe TUCANO-560. Een standaard ingebouwde Mercedes-Benz motor 313 PK zorgt ervoor, naast de efficiënte en energiebesparende APS HYBRIDESYSTEEM, Dus, het nieuwe model combineert de prestaties van 6 schudders met de grootte van 5 schudder combine. Zelfs met een 800 mm banden, blijft de transportbreedte 3.50 m daardoor geen beperkingen op verkeerswegen. Dit maakt de TUCANO 560 bijzonder interessant voor grotere akkerbouwbedrijven en loonbedrijven.

Verbeterde graan reiniging voor alle modellen van de TUCANO
De TUCANO 560 heeft  als alle modellen van de serie een nieuw gevormd onderscherm, die heeft ook een ondieper hoek  om te zorgen voor een optimale reiniging van graan. Dus de korrels vallen gemakkelijker van de onderste zeef, ondanks de kleinere opening van de onderste zeef. De korrel is schoon en is het gemakkelijker voor het stuurprogramma.

Een vergroting met  50% van de lospijp en een versterkte vijzeldrive geeft een veel hogere doorvoer. Dit is ook vooral tijdens de oogst van maïszaden van belang. De gemodificeerde graan reiniging en vergrote graanpijp komen als standaard op alle nieuwe modellen van de TUCANO.  Uit te breiden met een vergrote graantank op de modellen 450 en 570 met 1.000 l uitgebreid en bevat een totaal van 10.000 l.

De TUCANO 560 is beschikbaar voor de oogst van 2017.
Tekst vertaling door: Rudy J. Sterken. Foto’s: CLAAS.