De eerste dagen van 2021 zijn al voorbij dus tijd voor een overzicht van jaar 2020.


Het jaar 2020 is voor mij persoonlijk een matig jaar door gezondheid’s problemen.
Jaco de persoon achter Claas Holland begon na de eerste week van januari 2020 slecht. na een aantal dagen in het ziekenhuis te verbleven te hebben. kwam er kort daarop de uit braak corona-virus. Waardoor ik lang thuis kwam te zitten, en heel veel tijd in de berichten die offline waren kunnen herstellen. Ondanks corona-virus heb ik een aantal keren op pad kunnen gaan voor de site om eigen foto’s te maken, maar veel was dat niet.
Heeft u het bericht gemist? Door op de blauwe-naam of foto te klikken kan u hem nog bekijken.

In juli 2020 ben ik bij melkveebedrijf Lammers in Wilsum geweest om bij hun eigen XERION 3800 en CLAAS AXION 850 met een CLAAS CARGOS 8500 op de foto te zetten.
 

Kort daarna ben ik naar Rouveen gegaan om bij een CLAAS ARION 430 kijken. Die was in het buitengebied tussen Rouveen en Hasselt. Deze was een op zijn gemak een kuil aan het verdichten met een flinke wals van maar liefst 13 ton!

In augustus stapte ik in de auto om een rit te maken naar de provincie Groningen naar de plaats Meeden om daar foto’s te maken van de eerste verkochte LEXION 5500 TT een primeur voor CLAAS Nederland. De machine werd geleverd bij de noord Nederlandse Claas Dealer: De Vries Mechanisatie en vrijdag 3 juli werd de machine geleverd aan de klant. Het is de eerste van de 2 LEXION’s 5500 TERRA TRAC die in Nederland is.

In die in de regio Dalfsen kijken, de thuisbasis van Claasholland.nl. Zins enige tijd rijden er 2 CLAAS ARION’s van Loonbedrijf Vrieling rond in de omgeving van Dalfsen.  Dit keer kon ik ze beide samen op de foto zetten.

Een kleine 4 weken later begin September ging ik opnieuw naar de provincie Groningen nu naar de CLAAS AXION 960 TT van Kamps De Wild. Deze AXION TERRA TRAC reed vlak bij de plaatsen Termunten en Termuntenzijl. Een rit van een goede 125 km enkele reis. vanuit Dalfsen.

Kort daarop 15 september kon ik de CLAAS AXION 960 TERRA TRAC opnieuw op de foto en film zetten nu in de omgeving van bant in de noord-oostpolder voor de kilverbak.

Claas Arion 610 Cis met veenhuis mesttank + bemester. Deze is van een boer met de bekendste naam in de omgeving van Dalfsen, dit bericht poste ik in december pas op de site, de foto’s had ik in april al gemaakt. De de foto’s die in gestuurd worden krijgen meestal voorrang op mijn eigen foto’s.
 
Binnenkort een top 20 van de beste berichten van 2020.

tekst en foto’s : J. de Rijk.