Een primeur voor Importeur Kamps De Wild en Claas Dealer ATT Mechanisatie zij hebben de allereerste shovel uit de middelgrote serie de TORION 1410 geleverd.
De TORION is door Claas dealer ATT mechanisatie afgeleverd bij AB Transport! De TORION shovel is uitgerust met een hoogkipbak en zal rietsuiker gaan verladen in een overslagstation in Dordrecht. De TORION 1410 heeft een eigengewicht van 13.9 ton afhankelijk van de bandenmaat en aanbouw mogelijk heden, de TORION 1410 kan in een geknikte hoek van 40 graden circa 9 ton tillen. En heeft een motorvermogen van 155 pk uit een DPS motor, de Werkhydrauliek is 170 liter bij een druk van 350 bar.

 

Over de middelgrote TORION shovels.
De torions uit de midden groep zijn standaard uitgerust Smartloading.
Met SMART LOADING combineert CLAAS systemen voor machineoptimalisering bij wiel- en telescoopladers. Perfect op elkaar afgestemde automatische functies optimaliseren de laadcyclussen en zorgen voor ontlasting van de bestuurder. De automatische laadbakpositie, het weegsysteem en de laadarmposities kunnen worden geprogrammeerd.
In de ruime cabine voelt elke bestuurder zich snel thuis. Alle instellingen van de machine worden op het standaard 7″ kleurendisplay met touch-functie uitgevoerd. De duidelijke symboliek en intuïtieve menustructuur zorgen voor een hoge productiviteit en een optimaal gebruiksgemak met lange werkdagen en in het donker.
Traploos tot 40 KM/h.
In de middelgrote serie van de TORION verlicht de intelligente VARIPOWER rijaandrijving u het werk. De traploze, hydrostatische rijaandrijving overtuigt door uitstekende rijeigenschappen en maakt bij iedere snelheid fijngevoelig, precieze rijden mogelijk evenals perfect doseren van de schuifkracht. Het motor-transmissie-management zorgt voor brandstofefficiëntie en rijcomfort zonder schakeltrappen van 0 tot 40 km/u. Zonder merkbare schuifkrachtonderbreking kunt u vlot versnellen in alle snelheidsbereiken. Snelheid en schuifkracht wordt altijd automatisch op elkaar afgestemd.

Foto’s: Kamps De Wild/ ATT Mechanisatie. Tekst: Claas en J. De Rijk.