CLAAS introduceert vernieuwde AXION 800 serie. Deze omvatten onder meer de nieuwe CEBIS-terminal met gekleurd touchscreen en CMOTION handel, de nieuwe CIS + -uitrusting en een persluchtremsysteem met luchtdroger.Harsewinkel, september 2017. De trekkers van de AXION 800 serie van CLAAS worden gekenmerkt door een breed scala aan modellen en motoren van 205 tot 295 pk (volgens ECE R 120) en zijn geschikt voor toepassingen in een breed scala aan werkgebieden. CLAAS presenteert nu de nieuwste generatie van de AXION 800-serie met uitgebreide apparatuurvarianten en veel praktische oplossingen die al in de nieuwe ARION 600/500 en AXION 900-serie zijn gebruikt. Deze omvatten onder meer de nieuwe CEBIS-terminal met gekleurd toutchscreen en CMOTION handle, de nieuwe CIS + -uitrusting en een persluchtremsysteem met luchtdroger.
Voor de eerste keer zijn er drie uitrustingsvarianten beschikbaar
Naast de bewezen CIS basisuitrusting, zijn de nieuwe AXION 800 modellen met CIS + en CEBIS voor het eerst beschikbaar in drie uitrustingsvarianten. De CIS + -uitrusting die wordt geïntroduceerd met de nieuwe AXION 900, ARION 600 en ARION 500 trekkers, wordt gekenmerkt door een bijzonder eenvoudige bruikbaarheid, maar biedt een verminderde complexiteit met een hoog niveau van comfort. Onder de kenmerken van CIS + zijn de CIS kleurendisplay en de beproefde multifunctionele armleuning met ELECTROPILOT  en DRIVESTICK om de versnellingsbak te bedienen.

Nieuwe CEBIS apparatuur met nog meer comfort.

De nieuwe CEBIS-functies omvatten de nieuwe, hoge resolutie CEBIS-terminal met een 12-inch toutchsreen en de beproefde ergonomische armleuning met CMOTION handel, waarmee u alle belangrijke functies met behulp van duim en wijsvinger kunt bedienen. Daarnaast biedt de armleuning nu in totaal 10 vrij toegewezen functietoetsen. Hiervan kunnen 8 toetsen direct toegewezen worden aan de multifunctionele handgreep en bijvoorbeeld met verschillende ISOBUS-functies. De intuïtieve bedieningsstructuur is gebaseerd op de bekende CEBIS-generatie en is verder geoptimaliseerd voor gebruik via het touchscreen display. Dit omvat bijvoorbeeld de mogelijkheid om snel gebruikte tractorfuncties via DIRECT ACCESS te plaatsen, die eenvoudig kunnen worden uitgevoerd door het machine silhouet op het CEBIS aanraakscherm te tikken. Als u in ongelijk terrein werkt, kunnen alle instellingen nog steeds worden gemaakt met behulp van de beproefde draaischakelaar met ESC-toets.
Variabele hef met ISO 500 standaard.
Alle trekkers van de nieuwe AXION 800 serie zijn uitgerust met een nieuwe universele trekhaak die voldoet aan de ISO 500 norm. Dit maakt het mogelijk om tractieapparatuur van de nieuwe AXION 900 tractoren en andere fabrikanten gemakkelijk te gebruiken met een compatibele standaard. Daarnaast heeft de ondertrekhaak een langere bevestigingsrail  als standaard. Dit betekent dat er maximaal zes verschillende varianten van trekinstrumenten mogelijk zijn. De afstand tussen de achteras en het bevestigingspunt kan door middel van boringen in de slee van de trekhaakvarianten worden gevarieerd. Dit stelt de bestuurder in staat de trekhaak aan te passen aan de betreffende werktuig.

Remsysteem met persluchtdroger
Het standaard persluchtremsysteem van alle AXION 800 modellen werkt met een luchtdroger. Bestaande condensatie wordt dus automatisch uit de perslucht gefilterd voordat het in het drukvat komt. Dit voorkomt dat de ventielen, cilinders en luchttanks vroegtijdig kapot gaan door bevriezing van water, of vorming van roest Dit verhoogt de levensduur en daarmee de veiligheid van het remsysteem aanzienlijk.

LED-lichtpakket en nieuwe groothoekspiegel.
Daarnaast komen de nieuwe AXION 800-tractoren in het CEBIS-assortiment standaard met een LED-rijlicht met stadslicht, die ook beschikbaar is voor de CIS- en CIS + -uitrustingvarianten. Daarnaast zijn alle modellen standaard uitgerust met nieuwe groothoekspiegels met twee afzonderlijk verstelbare gezichtsvelden, die optimale veiligheid bieden, met name in het wegverkeer. Ook voor alle modellen is een lederen bekleding voor cabine en bestuurdersstoel beschikbaar.
Tekst en foto’s Claas