Primeur op de Veluwe de nieuwe Claas Axion 900 serie in de omgeving van Teuge.


Claas Dealer: De Kruyf Mechanisatie uit Aalten (voorheen Klein Hesselink) heeft aan  loon- en grondverzetbedrijf Nikkels uit het Gelderse Teuge een nieuwe Claas Axion 920 met 325 pk en een touchscreen terminal afgeleverd.

De Claas Axion 920 C-matic in de omgeving van Teuge, deze wordt vooral ingezet voor het transport van mest met een Schuitemaker Robusta 370, een 4 assige mesttank van 37 kuub. Waarmee in topdagen door Nikkels circa 1000 kuub mest wordt getransporteerd. Vanuit de cabine van de 920 wordt het papierwerk voor het bemonsteren van de mest geregeld, het inscannen van de bonnen, het printen ervan en het wegen. Daarnaast wordt de Axion 920 ingezet met een Plowman OmniTil cultivator. Deze cultivator wordt vooral ingezet voor niet kerende grondbewerking en gaat tot op een diepte van circa 45 cm door de grond. De OmniTil grondbewerkingsmachine is opgebouwd uit drie onderdelen, namelijk woelen met de speciale woelpoten, de bovenlaag versnijden en mengen met de dubbele rij schijveneg en de grond weer aandrukken met de speciale zware packerwals. De OmniTil is een machine die de grond niet te fijn maakt. Het resultaat van de OmniTil is een goed losgewoeld en mooi vlak land, door de speciale tandvorm wordt hier een prima zaaibed van gemaakt.

De Cabine van de Axion 920 waar het papierwerk voor het bemonsteren van de mest wordt geregeld, en het inscannen van de bonnen.

De Claas Axion 920 ingezet met een Plowman OmniTil cultivator.

Bijna een jaar later heeft de Chauffeur de Axion verfraaid met lampjes en luchthoorns op het dak. Op de spatborden zijn lampjes geplaatst zodat het verkeer in het donker ziet dat er een groot voertuig aan komt. Binnen in de Cabine is er ook verfraaiingen gekomen,zoals een rand gordijntje en led-licht. Wat we nog niet eerder zijn tegen gekomen is een geblindeerde achterraam van de 920.


Tekst: J. De Rijk. Foto’s: De Kruyf Mechanisatie Aalten/ Axion 920 bestuurder van Loonbedrijf Nikkels.