Het afleverseizoen is van start gegaan de eerste hakselaars worden afgeleverd bij hun eigenaar.

Net als in België zijn de eerste Claas Jaguars van het type 498 nu ook in Nederland geleverd, we zagen de jaguars al eens eerder in Nederland dat was bij Claas dealers :De Vries en Bruggeman. Nu zijn er twee geleverd in Brabant, het gaat om de modellen 940 en 960. Deze laatste heeft ook op de show gestaan bij Bruggeman in Broekland.


De Jaguar 940 van Moonen is uit gerust met oa: Bandenluchtdruksysteem, Autofill systeem voor laden, zowel naast als achter de hakselaar. Metingen van opbrengst en drogestof van het gewas die de Jaguar 940 per perceel in kaart brengt. De Jaguar 940 is voorzien van variabele aandrijving van de bek en eveneens de automatische sper differentieel. Deze Claas Jaguar 940 is geleverd door Claas dealer Evax.

 
De Claas Jaguar 960 van Peters.
Deze Jaguar 960 is ook uitgevoerd met luchtdruksysteem, AutoFill, Opbrengstmeting met automatische documentatie. Claas Dealer LMC Gennep heeft de Jaguar van loonbedrijf Peters voorzien van extra remlichten in de beugel waar de lospijp op ligt tijdens transport. Deze remlichten zijn voor het aan maaien van de mais zo kan de bestuurder van trekker zien als de hakselaar remt. Ook plaatste de dealer spiegels aan de zijkant van de cabine voor beter zicht van trekker chauffeur in de wagen. De Jaguar 960 is uitgevoerd met de nieuwe variabele aandrijving voor de gras en maisbek, met daarnaast ook de nieuwe vooras met automatische sper. Voor het maishakselen komt er een Orbis 900 ervoor en is de Jaguar voorzien van tradionele en Shredlage hakselkooien.Tekst: J. De Rijk.
Foto’s: Medewerker LMC Gennep BV en Loonbedrijf Moonen